Še tretja zmaga švedskih tekačic v Ruki, do točk tudi Anja Mandeljc

Smučarski teki 26. Nov 202311:57 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Švedinja Moa Ilar je zmagovalka tekme na 20 km prosto s skupinskim startom za svetovni pokal v smučarskem teku v Ruki na Finskem. Vsega 0,3 sekunde je ciljno črto prečkala pred Američanko Jessie Diggins, tretja je bila še ena Američanka Rosie Brennan. Edina Slovenka na tekmi Anja Mandeljc je z zaostankom 5:42,3 minute zasedla 39. mesto.

Za 26-letno Švedinjo je to prva posamična zmaga v svetovnem pokalu. V ciljnem sprintu je imela največ moči in ugnala Američanki Diggins in Brennan (+ 1,4).

Od Slovenk je bila na startnem seznamu ob Mandeljc tudi Eva Urevc, a tekme ni začela. Slovenki sta v soboto na 10 km klasično sicer osvojili prve točke v novi sezoni. Mandeljc je današnjo tekmo začela s startno številko 38 in je uvodnih nekaj kilometrih tekla okoli 30. mesta. Nato je počasi začela nekoliko izgubljati in je do konca tekla na robu najboljše štirideseterice. V cilj je po dobri uri teka prišla na 39. mestu in vpisala nove točke.

Švedska prevlada

Uvodni tekmovalni vikend nove sezone je bil na severu Evrope v ženski konkurenci povsem švedsko obarvan. Po petkovem sprintu in sobotni uvodni tekmi na razdaljo je tudi danes slavila švedska tekmovalka.

V skupnem seštevku prav tako vodi Švedinja Frida Karlsson, ki je bila danes šesta (+ 3,2). Pred njo sta se z istim zaostankom uvrstili Norvežanka Lotta Udnes Weng in Švedinja Ebba Andersson.

Foto: Guliverimage

Ob 12.35 se bo začela še moška tekma na 20 km, kjer bo od Slovencev na startu Miha Šimenc. Prihodnji konec tedna se bo karavana smučarskega teka merila v Gällivareju na Švedskem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!