Šimenc do točk, preostali Slovenci obstali v kvalifikacijah

Smučarski teki 31. Dec 202215:54 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Švicarka Nadine Fähndrich in Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo sta zmagovalca uvodne sprinterske preizkušnje na novoletni turneji v smučarskem teku v Val Müstairju. Do točk se je v Švici od Slovencev prebil le Miha Šimenc, ki je po izpadu v četrtfinalu zasedel 29. mesto. Preostali štirje slovenski tekači so nastope končali v kvalifikacijah.

Šimenc je kot edini Slovenec nastopil v izločilnih bojih. V kvalifikacijah je imel 29. čas, v svoji četrtfinalni skupini pa je bil šesti, kar je zadoščalo za končno 29. mesto.

Vili Črv je bil v kvalifikacijah 56., Anže Gros pa 72.

Moško preizkušnjo je dobil Klaebo, ki je v zadnjih 100 metrih ugnal Italijana Federica Pellegrina. Tretji je bil Norvežan Sindre Bjoernestad Skar.

V ženski konkurenci je najboljša Slovenka Eva Urevc zasedla 44. mesto. Za trideseterico najboljših je zaostala nekaj več kot dve sekundi. Tudi druga slovenska predstavnica Anja Mandeljc je bila daleč od nastopa v izločilnih bojih na 58. mestu.

Na domačem terenu je zmaga pripadla Nadine Fähndrich. V finalu je bila prepričljivo hitrejša od Švedinje Maje Dahlqvist in Norvežanke Lotte Udnes Weng.

Turneja se bo v Val Müstairju nadaljevala na prvi dan novega leta 2023 z zasledovalnima tekmama.

Nato se bo karavana 3. in 4. januarja preselila v nemški Oberstdorf. Turneja se bo končala med 6. in 8. januarjem v italijanski dolini Fiemme s slovitim vzponom na Alpe Cermis v zadnji etapi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!