Po padcu Goggie zmaga Gut Behramijeve, Štuhčeva povprečna

Alpsko smučanje 15. Jan 202212:01 > 12:49 komentarja
Lara Gut Behrami je prišla do prve smukaške zmage v sezoni. Foto: Giovanni Maria Pizzato - AP Photo via Guliver

Prvi smuk v letošnjem letu, skupno pa četrti za ženske v svetovnem pokalu v tej sezoni, je pripadel Švicarki Lari Gut Behrami. Ta je za desetinko ugnala Nemko Kiro Weidle in za skoraj pol sekunde Avstrijko Ramono Siebenhofer. Italijanka Sofia Goggia, zmagovalka prvih treh smukov v sezoni, je po grdem padcu odstopila, a sama prismučala do cilja. Vožnja Ilke Štuhec ni ponudila presežka, Mariborčanka je končala na 15. mestu.

Po skoraj štiritedenskem premoru brez tekem v hitrih disciplinah je bil v Zauchenseeju na sporedu četrti smuk v letošnji sezoni svetovnega pokala za ženske. Prve tri je dobila Italijanka Sofia Goggia, ki pa je danes grdo padla. Po napaki v desnem zavoju ji je vzelo smučko, zaradi česar je pri veliki hitrosti izgubila nadzor nad njo, posledično pa jo je vrglo v zaščitne mreže. Po padcu se je vidno pretresena sama dvignila in odsmučala v do ciljnega prostora.

Padec vodilne v smukaškem seštevku je najbolje izkoristila Lara Gut Behrami, ki je prišla do 12. smukaške, skupno pa že 34. zmage v karieri. Za 10 stotink je ugnala Nemko Kiro Weidle, za 44 pa Avstrijko Ramono Siebenhofer.

Goggia je v smukaškem seštevku še naprej pri 300 točkah, 60 manj jih ima Američanka Breezy Johnson, ki zaradi lažje poškodbe kolena danes ni nastopila. Gut Behramijeva je skočila na osmo mesto. Še dve mesti višje je Švicarka v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem še naprej vodi Mikaela Shiffrin.

Prvič po prebolelem koronavirusu je nastopila tudi Ilka Štuhec. Smučala je v slogu sezone, presenetljivo veliko pa izgubila v zgornjem, drsalnem delu. V cilju je za Gutovo zaostala 1,64 sekunde, kar je bilo dovolj za 15. mesto. Druga Slovenka Maruša Ferk je bila 32. (+2,73). Za tridesetim mestom je zaostala za 15 stotink.

Jutri bo v Zauchenseeju še superveleslalom, ki se bo začel ob 11.30

Celotni rezultati iz Zauchenseeja so na voljo tukaj.