Deja vu: Sofia Goggia poškodovana pred vrhuncem zime

Alpsko smučanje 23. Jan 202219:39 > 01. Feb 2022 12:07 0 komentarjev
Padec Italijanke pred olimpijskimi igrami. Foto: Andrea Solero via Guliver

Padec Sofie Goggie na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo ni bil nedolžen. Italijanka si je poškodovala levo nogo. Vseeno upanje na olimpijski nastop še tli.

Znana je prva diagnoza ob podrobnem zdravniškem pregledu po padcu Sofie Goggie. Vodilna smukačica svetovnega pokala si je v Cortini d’Ampezzo ob padcu pri hitrosti dobrih 90 km/h poškodovala levo nogo. Natančneje, gre za delni zvin kolena s poškodbo vezi, počeno mečnico in poškodbo mišične tetive.

Vseeno po pregledu v Milanu v taboru 29-letne Italijanke še niso dvignili rok. Kot so poudarili, se bo nemudoma posvetila fizioterapiji in rehabilitaciji, vse z namenom, da bi bila nared za olimpijski smuk v Pekingu.

Urnik zimskih olimpijskih iger namreč najprej predvideva tekmi v tehničnih disciplinah, smuk, na katerem bi Sofia Goggia napadala še drugo zaporedno olimpijsko zlato, pa je na sporedu 15. februarja.

Ob tem spomnimo, da se je Italijanka po dominantnem začetku sezone poškodovala tudi lani, in sicer tik pred domačim svetovnim prvenstvom v Cortini d’Ampezzo. Poškodba kolena je bila tako huda, da je sezono predčasno končala. Italijanka pa se je poškodovala tudi v sezoni 2013/14, ko je prav tako ostala brez velikega tekmovanja – olimpijskih iger v Sočiju.

Goggia je sicer v novi sezoni vknjižila že šest zmag, zadnjo prav v soboto, ko je dobila smuk v Cortini d’Ampezzo.

Kaj pa Ilka Štuhec?

Ob tem spomnimo, da se superveleslalomske preizkušnje ni udeležila Ilka Štuhec. Iz njenega tabora so namreč sporočili, da je dan pred tem začutila bolečine v desnem kolenu. Diagnostične preiskave naj bi opravila v začetku tedna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!