V tekmi minimalnih razlik debitanska zmaga domačinke

Alpsko smučanje 27. Feb 202211:23 > 11:51 0 komentarjev
Foto: guliverimages

V sončnem dopoldnevu v Crans Montani je najbolj širok nasmešek kraljeval na obrazu švicarske specialistke za hitre discipline Priske Nufer. 30-letnica, ki še nikoli ni stala na stopničkah svetovnega pokala, se je v tekmi, na kateri so odločale stotinke, zavihtela kar na najvišjo.

Že včeraj je bila Priska Nufer blizu prvih stopničk v karieri, a je tekmo končala na nesrečnem četrtem mestu. Danes pa je 30-letnica s štartno številko 2 postavila čas, ki ga kasneje niso uspele premagati niti največje mojstrice svetovnega smuka. 

So se pa Švicarki najboljše smukačice precej približale, na drugem mestu je snežna dvoživka Ester Ledecka zaostala le enajst stotink. Na tretjo stopničko je skočila najboljša smučarka v hitrih disciplinah te sezone Soffia Goggia. Razlike med najboljšimi so bile zares izjemno majhne, prvo in deveto uvrščeno smučarko je ločilo manj kot pol sekunde.

Tekma je bila za nekaj časa prekinjena zaradi hudega padca Cornelie Hutter, a jo je Avstrijka k sreči odnesla le z nekaj odrgninami po obrazu.

Slovenke znova niso bile v ospredju, Ilka Štuhec je sicer znova dokazala veliko mero občutka v drsalnih delih, a je žal v preslabi formi, da bi se lahko kosala z najboljšimi. Končala je na 26. mestu. Maruša Ferk Saioni je ostala brez točk.

Rezultati v živo!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!