Že na uvodu priprav obilica preglavic slovenskih biatloncev

Biatlon 7. Jun 202219:13 > 20:53 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Na Pokljuki je danes potekal odprti trening za medije slovenske biatlonske reprezentance, ki ji od začetka letošnje sezone poveljuje nemški biatlonski strokovnjak Ricco Gross. Nekdanji vrhunski biatlonec je zelo zadovoljen s dosedanjim potekom dela.

“Za moj način dela je zelo pomembno, da se vsi med seboj dobro poznamo. Jaz moram vedeti veliko o tekmovalcih, tekmovalci morajo spoznati trenerje. V teh prvih tednih tukaj na Pokljuki smo veliko časa namenjali temu. Veliko smo se pogovarjali, a tudi že zelo veliko trenirali. Zdaj že vsi dobro vedo, da je zame zelo pomembno dobro streljanje. Če dobro streljaš, je veliko lažje dobro tekmovati. To razmišljanje je zame povsem preprosto in verjetno je pri meni na treningih malce več poudarka na streljanju, kot pri drugih trenerjih,” je dejal Gross.

Reprezentanca še zdaleč ni v polni postavi

Na Pokljuki so se na treningu predstavili Rok Tršan, Miha Dovžan, Lovro Planko, Toni Vidmar, Anamarija Lampič, Živa Klemenčič in Polona Klemenčič. Po študijski odsotnosti se je s polno energijo vrnil tudi Alex Cisar, manjkal pa je Jakov Fak, ki mu je zagodla bolezen.

To pa ni bila edina zdravstvena težava v reprezentanci na uvodnih treningih. Rok Tršan je padel z rolkami, a jo je odnesel brez zloma, tudi Anamarija Lampič je morala biti en teden doma in je trenirala individualno.

“Najbolj nas skrbi za Jakova. Zanj bi bilo trenutno veliko bolje, da bi bil tukaj z ekipo. Žal je bolan in čakamo na ustrezne krvne rezultate, da bo imel zeleno luč za ponovne polne napore. Zelo si želim, da bi imeli v prihodnosti teh težav manj in bi lahko nemoteno trenirali,” je svojo največjo željo izrazil nemški strokovnjak, ki želi Faka vrniti v svetovni vrh.

Foto: Anže Malovrh/STA

Odsotnost Faka je velika težava

“On je tekmovalec, ki je lahko na vsaki tekmi med najboljšo deseterico, če je zdrav. Vsekakor si želimo, da bi v naslednji sezoni nekajkrat znova stopil tudi na oder za zmagovalce. Je pa takega tekmovalce res dobro imeti v ekipi, še posebno za te mlade fante, ki se od njega lahko res veliko naučijo. Res je pomembno, da vsi vidijo, kako se on obnaša na treningih. Kakšen je njegov odnos do dela, vedno je točen na treningih, tudi to, kaj počne po koncu. Da pa je Jakov znova član ekipe, je dobro tudi zanj. Tudi on se lahko od mladih kaj nauči, predvsem pa je dobro za streljanje. Če si vedno sam na strelišču, je veliko lažje, kot pa če je naenkrat tam več tekmovalcev, ki motijo koncentracijo,” meni Gross.