Žan Košir do bronaste medalje!

Getty Images

Deskar Žan Košir je v Pjongčangu poskrbel za drugo slovensko odličje. Na olimpijskem paralelnem veleslalomu je osvojil bronasto medaljo.

Žan Košir je v malem finalu premagal Francoza Sylvaina Dufourja in se razveselil svoje tretje olimpijske kolajne v karieri. Zlato je osvojil Švicar Nevin Glamarini, ki je v osmini finala izločil Tima Mastnaka, v finalu pa bil hitrejši od Korejca Sanghoja Leeja.

Prav Sanho Lee je bil Koširjev nasprotnik v polfinalu, ki ga je odločil fotofiniš. Kljub bronasti medalji je bil Košir po tekmi razočaran, saj je fotografija razkrila, da je v polfinalem obračunu v cilj prišel pred Korejcem, a kljub temu ostal brez finala. “Nikoli se mi še ni zgodilo, da bi prišel v cilj, dvignil roki kot zmagovalec in izgubil. Niso hoteli niti slišati, mislim da so si zelo želeli domačega finalista,” je po tekmi za RTV Slovenija povedal Košir.

Košir se je v malem finalu kljub vsemu zbral in v napeti borbi za bron prehitel Francoza Sylvaina Dufourja. Dvoboj je odločil spodnji del, kjer je 35-letni Francoz v zavoj zapeljal preveč direktno in izgubil veliko hitrosti.

Kotnikova izpadla v osmini finala, Ledecka spisala zgodovino

Gloria Kotnik se je v izločilne boje uvrstile s 15. izidom kvalifikacij, nato pa v osmini finala izpadla proti Rusinji Aljoni Zavarzini. Kotnikova je za bronasto iz Sočija zaostala za vsega tri stotinke sekunde.

Kvalifikacije je sicer pričakovano dobila Čehinja Ester Ledecka, ki je tudi v izločilnih bojih prikazala najboljše vožnje in se veselila še druge zlate medalje na olimpijskih igrah. S tem je končala projekt zlatih odličij v dveh športih na enih igrah. Srebro je osvojila Nemka Selina Jörg, bron pa njena rojakinja Ramona Theresia Hofmeister.

Getty Images