V finalu Lampičevi zmanjkalo moči

sloski.si

Anamarija Lampič je v finalu sprinta smučarskih tekačic v Drammnu osvojila šesto mesto. Katja Višnar je obstala v polfinalu, prav tako Janez Lampič.

Lampičeva je v kvalifikacijah osvojila 20. čas, nato pa v svoji četrtfinalni skupini dosegla drugo mesto. V polfinale se je nato uvrstila kot srečna poraženka, medtem ko sta Višnarjevi za nastop v finalu zmanjkali dve stotinki sekunde, s čimer je osvojila sedmo mesto. Višnarjevi je sicer v kvalifikacijah kazalo odlično, saj je osvojila drugi čas, a so ji na koncu pošle moči.

Slavila je Stina Nilsson, drugo mesto je osvojila Krista Parmakoski, tretja pa je bila Hanna Falk. Naša finalistka je za Nilssonovo zaostala za slabih 10 sekund.

V moški konkurenci se je v izločilne boje uvrstil Janez Lampič, ki je imel 16. čas kvalifikacij. V polfinale se je uvsrtil kot srečni poraženec, a nato v svoji skupini zasedel zadnje mesto. Tekmo je dobil Norvežan Eirik Brandsdal, tik za njim je končal njegov rojak Johannes Klaebo, tretji pa je bil Rus Sergej Ustjugov.