Bronasta Lampičeva: Petra je in bo moj idol in vzornica

Drugi športi 25. Feb 202120:15 > 20:19 0 komentarjev
FIS

Prva slovenska četrtkova junakinja Anamarija Lampič je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučaju v Oberstdorfu osvojila bron v sprintu v klasični tehniki.

Zelo sem vesela in ponosna na ta bron, malo pa je grenkega priokusa, ker je bilo tako blizu srebro. Tega sem s Katjo osvojila na prejšnjem SP in bron je tudi za vzeti,” je po velikem uspeho povedala Lampičeva.

Ko sem prišla v cilj, sem bila stoodstotno prepričana, da sem dobila fotofiniš in sem druga. V trenutku, ko sem prečkala ciljno črto, sem si dejala, oh mogoče pa sem vendarle druga, nato pa, da zagotovo bom. Pa so mi kmalu povedali, da sem bila tretja. No, vseeno, medalja je tu,” je nato na novinarski konferenci o prvih trenutkih po slavju razmišljala Lampičeva, ki je tik pred začetkom svetovnega prvenstva po odpovedi zadnjih tekem sezone osvojila mali kristalni globus za seštevek sprintov.

Ob osvojitvi malega globusa je dejala, da ji ta uspeh pomeni več kot morebitna kolajna na SP, po bronu na prvenstvu pa je v dvomih: “Danes pa se ne morem odločiti, kaj mi pomeni več. No, kristalni globus je res nekaj posebnega, skupek vseh tekem. Res je, da v tej zimi še nisem zmagala, bila pa sem že druga in tretja in najboljša skupno od vseh in to mi res veliko pomeni. Na SP gre za le en dan v vsej sezoni, osredotočen moraš biti do konca, v formi, vse mora biti odlično, od smuči, počutja in lahko rečem, da se mi je izšlo, lahko pa se tudi ne bi.

“Petra Majdič je še vedno precej pred mano.”

Lampičeva je po Petri Majdič postala šele druga Slovenka, ki je v tekih osvojila posamično medaljo na svetovnih prvenstvih. Marsikdo že vleče vzporednice med Lampičevo in našo nekdanjo šampionko.

Petra je še vedno precej pred pred mano, osvojila je tri male globuse, dve medalji na SP in bron na olimpijskih igrah. Bom morala še krepko delati, da jo prehitim, a je in bo moj idol in vzornica.

Za nor četrtek v Oberstdorfu je zvečer poskrbela še Ema Klinec, ki je postala svetovna prvakinja na majhni skakalnici.

Dobila je, kar si je želela in zaslužila. S to mislijo je prišla v Nemčijo in če rečem le: vrhunska tekmovalka in prava profesionalka, povem vse. Po osvojeni medalji nas čaka še kar nekaj dela, v ponedeljek bo prost dan in napočil čas za počitek, od jutri naprej pa bo treba testirati smuči za drsalno tehniko, le dva dneva imamo,” pa je o uspehu varovanke povedal glavni trener slovenske reprezentance v smučarskem teku Nejc Brodar, ki se je že ozrl na konec tedna ter na ekipni sprint, kjer Lampičeva z Evo Urevc tudi pričakuje vrhunsko uvrstitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!