Riiberju tudi zadnja tekma sezone

Jarl Magnus Riiber
Foto: Guliverimage

Norveški nordijski kombinatorec Jarl Magnus Riiber je dobil tudi drugo posamično tekmo na zaključku svetovnega pokala v finskem Lahtiju. Za štirikratnega svetovnega prvaka iz Planice je to četrta zaporedna zmaga v svetovnem pokalu. Drugi je bil še en Norvežan Jens Luraas Oftebro, tretji pa Estonec Kristjan Ilves.

Riiber je pot do 57. zmage v svetovnem pokalu tlakoval na skakalnici, kjer si je nabral 21 sekund naskoka za tekaški del preizkušnje.

Tudi tek je začel dobro, imel po polovici več kot pol minute naskoka pred Oftebrojem in ostalimi, nato pa so ga pred zaključkom ujeli. V njem pa je imel 25-letnik znova največ moči. Oftebroja je ugnal za 1,8 sekunde, Ilvesa pa za 5,2.

Veliki kristalni globus si je že pred zadnjo dirko zagotovil Avstrijec Johannes Lamparter, ki je bil tokrat 14. Drugo mesto je pripadlo Oftebroju, tretje pa Nemcu Julianu Schmidu. Riiber je bil četrti.

Gašper Brecl; FOTO: Guliverimage

Edinega Slovenca Gašperja Brecla so najboljši ujeli pred zaključkom tretjega od štirih 2,5 km dolgih krogov. Bil je 50., potem ko je skakalno serijo končal na 41. mestu.

V tej sezoni je Brecl petkrat osvojil točke za svetovni pokal, najvišje je bil na začetku sezone v Ruki, ko je bil 24.