Zlata Urša Bogataj: To so bile moje zadnje olimpijske igre

Peking 2022 10. Feb 202219:41 > 20:13 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Šport piše neverjetne zgodbe. Urša Bogataj pred odhodom na olimpijske igre še nikoli ni zmagala na tekmi svetovnega pokala. Z olimpijskih iger pa se vrača kot dvakratna olimpijska prvakinja. Vsekakor je izbrala pravi trenutek za zmago. Posebej veselo je bilo v domačem Polhovem Gradcu, kjer jo v četrtek pričakal še slavnostni sprejem. Ob tem je še nekoliko presenetljivo sporočila, da so bile to njene zadnje olimpijske igre.

Četrtkov popoldan v Polhovem Gradcu je potekal v pričakovanju sprejema dvakratne olimpijske prvakinje Urše Bogataj. Družbo na sprejemu ji delajo še ostale reprezentančne kolegice, in sicer bronasta Nika Križnar, Ema Klinec, ki je osvojila 5. mesto, in Špela Rogelj, ki je končala na 9. mestu.

“Odkar je korona, nisem bila na nobeni veselici. Hvala navijačem in ekipi, brez vas to ne bi bilo mogoče,” je dejala dvakratna olimpijska prvakinja.

Bogatajeva je dejala, da bo zlati medalji spravila na omaro, kjer ima druge pomembne stvari. Pri svojih 26-letih pa se nekoliko nepričakovano spogleduje tudi s koncem skakalne kariere. “To so bile moje zadnje olimpijske igre, v življenju so pomembne tudi druge stvari. Hudo dolgo ne bom več skakala. Nisem pričakovala, da se bo v Pekingu tako izšlo,” je še sporočila. Tako je dokončno potrdila govorice, ko je še pred olimpijskimi igrami trdila, da je na naslednjih olimpijskih igrah skoraj 100-odstotno ne bo zraven.

Ko sanje postanejo resničnost

Zimske olimpijske igre v Pekingu so se za Slovenijo začele pravljično. Že v soboto, 5. februarja, so se slovenski navijači lahko razveselili dveh dveh odličij.

Na vrh skakalnega Olimpa se ja zavihtela Urša Bogataj, ki je po prvi seriji z rekordom skakalnice zasedala drugo mesto. V finalu je doskočila pri okrogli stotici, kar je bilo ob nekoliko slabšem skoku Nemke Katharine Althaus dovolj za zmago in sanje so postale resničnost. Nato je sledila še zlata medalja na mešani ekipni tekmi, kjer je bila Slovenija razred zase.

Foto: Anže Malovrh/STA

Nika Križnar je, kot vedno, nasmejana pozdravila zbrano množico. “Urša, vidiš ti to? Urša je lahko ponosna, da ima tako veliko podporo,” je dejala dejala bronasta in zlata iz Pekinga. “Občutki so fenomenalni. Še vedno trdim, da je zlata težja od bronaste medalje,” se je pošalila Križnarjeva, ki si na naslednjih olimpijskih igrah želi prisotnost gledalcev.

Nekoliko drugačnega mnenja pa je bila Špela Rogelj, ki je primerjala vzdušje v Polhovem Gradcu s tistim v Pekingu. “Tam je bilo mrzlo in skoraj, kot da bi bili na pogrebu. Hvala, ker ste prišli pozdravit nas in zlato Uršo. Ti dve njeni medalji si zaslužita, da vidita Uršin kraj, ne le Pekinga in ljudi v skafandrih,” je dejala devetouvrščena na posamični tekmi.

“Bilo je veliko bolje, kot smo si predstavljali, za športnike je bilo odlično poskrbljeno. Igre so bile noro dobre,” pa je svoje misli strnila Ema Klinec.

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!