Velika gesta Luke Dončića, ki že odmeva v Srbiji in svetu

Košarka 4. Maj 202322:27 2 komentarja
Luka Dončić slaba sezona
Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je z zapisom na družbenih omrežjih odzval na tragedijo, ki je v sredo prizadela Srbijo, in družinam umrlih v streljanju na beograjski šoli obljubil pomoč. Kril naj bi tudi stroške pogrebov preminulih.

Sredino streljanje na osnovni šoli v središču Beograda, v katerem je 13-letnik ubil osem učencev in varnostnika, je močno prizadelo tudi enega največjih športnih zvezdnikov.

Luka Dončić, zvezdnik košarkarske ekipe lige NBA Dallas Mavericks, se je z žalno fotografijo enega najbolj tragičnih dogodkov v zgodovini Srbije na Instagramu, kjer ima 8,2 milijona sledilcev, oglasil že včeraj, danes pozno zvečer pa je na Twitterju med 1,8 milijona sledilcev delil zapis, ki že močno odmeva.

Ob tem, ko je potrdil, da je njegovo srce zlomljeno, je zapisal, da bo s svojo fundacijo vsem sorodnikom žrtev, učencem in učiteljem osnovne šole Vladislava Ribnikarja, v kateri se je zgodila tragedija, nudil dolgoročno pomoč. Podrobnosti ni razkril, je pa obljubil, da bo o njih javnost sproti obveščal.

O njegovi potezi že obširno poročajo v Srbiji in tudi v svetu, ESPN med drugim piše, da bo Dončić kril tudi stroške pogrebov vseh umrlih in strokovne pomoči za prizadete.

24-letni Ljubljančan, ki že nekaj let spada med najboljše košarkarje na svetu, naj bi k odpravljanju posledic tragedije v Beogradu povabil tudi preostale zvezdnike lige NBA, ki prihajajo iz balkanske regije.

Dončić ima po očetovi strani srbske korenine, niso pozabili pripomniti niti pri slovitem ameriškem športnem medijskem gigantu.

Zapis Luke Dončića:

Evroligaški spektakel v znamenju tragedije

V znamenju tragičnega dogodka je pričakovano minila tudi današnja večerna četrta tekma četrtfinala košarkarske evrolige med Partizanom in Real Madridom v Beogradu. Več o tem lahko preberete TUKAJ

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje