Uefa sporočila dobre novice, Celjani bodo preobrat lovili doma

Evropa 25. Avg 202320:14 0 komentarjev
NK Celje
Foto: Aleš Fevžer

Potem ko so včeraj zvečer doživeli boleč poraz proti Maccabiju iz Tel Aviva (1:4), je petkov večer prinesel boljšo novico za grofe. Uefa bo naredila izjemo, Celjani pa bodo povratno tekmo 'play-offa' za konferenčno ligo igrali doma, na stadionu Z'Dežele.

Nogometaši Celja v vročem Tel Avivu niso izpolnili zadanega cilja. Na prvi tekmi ‘play-offa’ kvalifikacij za konferenčno ligo so grofje proti Maccabiju izgubili z 1:4, slabši drugi polčas je varovance Alberta Riere močno oddaljil od sanj o evropski jeseni.

Toda zdaj iz knežjega mesta vendarle prihajajo vesti, ki bodo po žilah navijačev grofov pognale val optimizma. Uefa je ob prošnji Celjanov naredila izjemo in slovenski podprvaki bodo lahko kljub neustreznem stadionu povratno tekmo z Izraelci igrali na svojem stadionu Z’Dežele.

Foto: Jure Banfi

Kje je razlog za izjemo?

Zaradi preobremenjenosti igrišča v Stožicah je bilo jasno, da tokrat Celje evropske tekme ne bo moglo igrati na največjem stadionu v državi. Grofje so se tako na Evropsko nogometno zvezo še enkrat obrnili s prošnjo o tem, da naj vendarle dovoli izvedbo tekme v mestu ob Savinji. Uefa je v odgovoru Celjanom poslala natančne minimalne kriterije, ki morajo biti izpolnjeni za odobritev izjeme. Pisarne v knežjem mestu so napele vse mišice in grofom je uspelo. Tekma med Celjem in Maccabijem bo na stadionu pod Golovcem.

Prepričani smo, da Albert Riera, ki je po tekmi pojasnil razloge za neuspeh v Izraelu, že razmišlja o tem, kako preobrniti dvoboj v svojo korist, a še prej Celjane v nedeljo čaka prvenstveni derbi z Olimpijo, ki je prav tako ta teden menjal lokacijo, zdaj pa bo, kot smo ekskluzivno razkrili, vendarle odigran v Stožicah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!