Razlog za skrb? Oglasil se je Šeškov agent (VIDEO)

Bundesliga 8. Nov 202310:24 2 komentarja
Benjamin Šeško
Benjamin Šeško je na Malti zabil nov gol za Slovenijo. FOTO: Profimedia

Trenutno najboljši slovenski nogometaš Benjamin Šeško pri Leipzigu po mnenju mnogih ne dobi toliko priložnosti, kot bi si 20-letni golgeter zaslužil. Slovenski ljubitelji nogometa so izrazili skrb nad njegovim statusom pri nemškem bundesligašu, po vsem, kar se govori in piše, pa se je oglasil tudi Šeškov agent Elvis Bašanović.

Benjamin Šeško, strelec štirih zadetkov v kvalifikacijah za Euro 2024 in glavni razlog, da je Slovenija po več kot desetletju na pragu nove uvrstitve na veliko tekmovanje, pri RB Leipzigu ne goji podobnega statusa kot v reprezentanci.

Vroči slovenski napadalec je v tej sezoni za rdeče bike iz Leipziga odigral 15 tekem, a le štiri je začel v prvi postavi. Dve v bundesligi in po eno pa v nemškem pokalu in ligi prvakov.

Na zadnji šestih tekmah je petkrat prejel le nekaj drobtinic, ravno sinoči pa mu je trener Leipziga  Marco Rose vendarle namenil mesto v začetnih enajst na tekmi v Beogradu proti Crveni zvezdi. Beni je odigral 69. minut, a v njegovo statistiko ni vpisal zadetka.

Še najbližje je bil v 51. minuti, ko je odličnem strelu zatresel vratnico, nekaj sekund kasneje pa je po podaji Davida Rauma še z ugodnejšega položaja povsem zgrešil žogo in žogo poslal v gol avt. Kljub zapravljenemu “zicerju” ni igral slabo, parametri Sofascore mu je namenili zelo solidnih 7,6.

Vratnica Benjamin Šeška v Beogradu:

Šeškova statistika v tej sezoni: 15 tekem (484 minut), 6 zadetkov (za zadetek potrebuje 81 minut)

Kek: Slaba igralna praksa pusti posledice

Slovenski ljubitelji že nekaj tednov izražajo nezadovoljstvo nad Šeškovim statusom, podobnega mnenja pa je tudi slovenski selektor Matjaž Kek. “Že lani poleti sem govoril, da je preskok iz Salzburga v nemško Bundesligo tak, da gre lahko v eno ali drugo stran. Mislim, da je to relativno normalno. Kakšna minuta več bi veselila, slaba igralna praksa lahko predvsem pri mladih pusti posledice,” je njegov klubski status komentiral Kek.

Zastopnik Benjamina Šeška – Elvis Bašanović. Foto: Uroš Skaza

Bašanović: Prepričani smo, da vedo, kaj delajo

Manko minut je pri slovenskem biseru opazil tudi strokovnjak za nogometne prestope Fabrizio Romano in šel po odgovore zastopniku Elvisu Bašanoviću. “V zadnjem času sem prejel kar nekaj podobnih klicev in vprašanj, zato želim razjasniti, da sta Benjamin Šeško in njegova ekipa okoli njega povsem mirna in povsem zaupata gospodu Rosu in Leipzigu,” je Romanu odgovoril Bašanović. “Ekipa ima izkušnje in znanje z razvijanjem mladih igralcev, zato smo prepričani, da vedo, kaj delajo. Nenazadnje smo se zato tudi odločili, da pridemo sem,” je še dodal.

Pred novembrskim reprezentančnim oknom, ko bo dokončno jasno, ali se bo Slovenija uvrstila na Euro 2024, rdeče bike iz Leipziga čaka še nedeljski domač obračun s Freiburgom. Rdeči biki so po 10 odigranih krogih na petem mestu. Imajo osem točk manj kot vodilni Bayer iz Leverkusna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje