Nepričakovana napoved Pepa Guardiole

Nogomet 5. Dec 202321:09 0 komentarjev
Josep Guardiola
Foto: Profimedia

Katalonec na klopi Manchester Cityja Pep Guardiola je pred 15. krogom angleške premier lige presenetil z napovedjo, kdo bo to sezono končni zmagovalec.

Manchester City se je pod Guardiolo razvil v stroj za osvajanje lovorik. V zadnjih šestih sezonah je državni prvak postal kar petkrat, prejšnjo sezono še tretjič v nizu. Sinjemodri so po razburljivem remiju (3:3) proti Tottenhamu minuli konec tedna tik pod vrhom. Za vodilnim Arsenalom zaostajajo le za tri točke, nov krog pa se v Angliji začne že v torek.

“Danes imam občutek, da bomo osvojili premier ligo,” je po poročanju BBC pred sredinim obračunom z Aston Villo zatrdil Pep in presenetil. Napoved še zdaleč ni drzna, je pa za katalonskega stratega neobičajna, saj običajno še ob zanesljivi prednosti naslovov svojih ekip ne napoveduje. Tokrat je spremenil pristop.

“Če bomo igrali na ravni, kot smo jo pokazali proti Liverpoolu in Tottenhamu, bomo znova zmagali. Ljudje tega po treh remijih ne verjamejo, a čutimo, da bomo uspeh ponovili, čeprav se zavedamo, da še nobeni ekipi ni uspelo naslov osvojiti štirikrat zapored,” je dodal Guardiola.

Težko je verjeti, da kdo v naslov Cityja ne verjame več, pogled na lestvico namreč govori o izenačenem boju za naziv državnega prvaka, medtem ko je klub iz Manchestra zadnja leta najboljše prihranil za zadnji del sezone. Lani so denimo topničarje do lovorike prehiteli s 14 zaporednimi zmagami v spomladanskem delu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!