Nagrada za Messija, ki je privzdignila marsikatero obrv

Nogomet 5. Dec 202319:15 0 komentarjev
Lionel Messi je dobil novo nagrado. FOTO: Profimedia.

Kultna newyorška revija Time je izbrala športno osebnost leta. Prestižni naziv je prejel argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi.

Medtem ko je bila osma zlata žoga, ki jo je prejel nedavno, pričakovana, saj je izbor upošteval sezono 2022/23, v kateri je s simultanko Argentino popeljal do naslova prvaka na svetovnem prvenstvu v Katarju, je naziv, ki mu ga je zdaj namenila revija Time, privzdignil marsikatero obrv.

S PSG je Lionel Messi letos resda postal francoski prvak, medtem ko se z Inter Miamijem, h kateremu je prišel poleti, ni uspel uvrstiti niti v končnico severnoameriške lige MLS, je pa res, da je Miami popeljal do naslova v pokalu. Za Inter je 37-letni Argentinec odigral 14 tekem. Zabil je enajst golov in prispeval pet asistenc.

Pri reviji Time so Argentinca izbrali zaradi vpliva, ki ga je imel na ligo in nogomet v ZDA, kjer je povzročil pravo Messimanijo.

Nagrado za športno osebnost leta Time podeljuje od leta 2019, precej bogatejša pa je zgodovina splošnega imena leta, ki ga izbirajo pri tej kultni newyorški reviji.

Izbirajo ga od leta 1927, zanimivo pa je, da je šla nagrada leta 1938 v roke Adolfa Hitlerja, leta 2007 pa Vladimirja Putina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!