Martina Ratej padla na dopingu!

Atletika 10. Mar 202018:13 > 18:25
AZS

Mednarodna testna komisija (ITA) je obvestila Olimpijski komite Slovenije o ponovni analizi že odvzetih vzorcev športnikov, ki so nastopili na OI v Londonu 2012. Analiza je pokazala, da je bila metalka kopja Martina Ratej pozitivna na Clostebol Metabolit. Ratejeva je začasno suspendirana.

Mednarodna testna komisija (ITA), ki jo je ustanovil Mednarodni olimpijski komite, je 14. januarja 2020 obvestila vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez o ponovni analizi že odvzetih vzorcev športnikov, ki so nastopili na letnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Omenjena analiza je pokazala na prisotnost Clostebol Metabolita, ki je na prepovedani listi Svetovne protidopinške agencije in sodi med exogenične anabolične androgene steroide pri slovenski športnici, udeleženki olimpijskih iger v Londonu, metalki kopja Martini Ratej.

“Šokiralo me je, ko sem to izvedela, saj prepovedanih poživil nisem jemala. V tistem obdobju sem imela operacijo, zato menim, da je lahko le tako omenjeno sredstvo prišlo v moje telo. O vsem tem imam pripravljeno tudi obsežno zdravstveno dokumentacijo in dokazila,” je že dopoldne pojasnila Ratejeva.

Martina Ratej je v skladu s Pravili Mednarodne atletske zveze začasno suspendirana. Če se ji bo v nadaljevanju postopka dokazala zloraba poživil, jo čaka kazen Mednarodne atletske zveze.

Mednarodna testna komisija (ITA), ki jo je ustanovil Mednarodni olimpijski komite, je 14. januarja 2020 obvestila vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja  športnih zvez o ponovni analizi že odvzetih vzorcev športnikov, ki so nastopili na letnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Omenjena analiza je pokazala na prisotnost Clostebol Metabolita, ki je na prepovedani listi Svetovne protidopinške agencije in sodi med exogenične anabolične androgene steroide pri slovenski športnici, udeleženki olimpijskih iger v Londonu, metalki kopja Martini Ratej.

Martina Ratej je v skladu s Pravili Mednarodne atletske zveze začasno suspendirana. Če se ji bo v nadaljevanju postopka dokazala zloraba poživil, jo čaka kazen Mednarodne atletske zveze.