V primerjavi s podvigom Moora, so moje medalje majhne

Atletika 20. Apr 202021:21 > 21:25
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Eden od najboljih atletov vseh časov Britanec Mo Farah je sporočil, da njegove medalje ne pomenijo veliko, če jih primerjamo s podvigom, ki ga je opravil vojni veteran Tom Moore pri 99 letih.

Veteran druge svetovne vojne je zbral kar 29 milijonov evrov donacij za britanski zdravstveni sistem, potem ko je s pomočjo “hojice” lastni vrt v dolžini 25 metrov prehodil 100-krat. Načrt Toma Moora je bil izziv opraviti pred 100. rojstnim dnevom, ki ga bo praznoval 30. aprila. Nalogo je opravil v četrtek.

“Nimam pravih besed, s katerimi bi opisal podvig Toma. Leta osvajam medalje, vendar to ne pomeni nič v primerjavi s tem, kar je naredil Tom Moore,” je v pogovoru za Sky Sports poudaril štirikratni olimpijski zmagovalec Mo Farah.

Britanec je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 in štiri leta kasneje v Rius slavil na pet in deset kilometov, medtem ko je na svetovnih prvenstvih osvojil šest zlatih kolajn.

Slavimo in ponosni smo na osvajalce kolajn, toda ljudi je potrebno slaviti tudi zaradi dobrih del, veliko bolj kot zaradi uspehov na športnih tekmovališčih,” je dodal Farah.