Apostolovski zaostala le za Britanko

Atletika 28. Jan 202421:22 0 komentarjev
Lia Apostolovski. Foto: Peter Kastelic / AZS

Slovenska atletinja Lia Apostolovski je na mitingu v francoskem Val-de-Reuilu v skoku v višino osvojila drugo mesto, z 1,86 metra je izenačila svoj najboljši dosežek sezone. Pred njo je bila le Britanka Morgan Lake z 1,92 m. Slednja je dvakratna svetovna mladinska prvakinja, lani je bila na članskem SP v Budimpešti četrta.

Tretja na tekmi v Franciji je bila Finka Ella Junnila (1,86 m), bronasta na dvoranskem EP v poljskem Torunu leta 2021.

“Zelo dobra tekma je za mano. konkurenca je bila močna in sem vesela drugega mesta. Sem dobro pripravljena, moja tehnika je stabilna. Vse skupaj se mi mora sedaj sestaviti še na višjih višinah,” je povedala Lia Apostolovski.

Čurin Prapotnik slavil v Budimpešti

Slovenski atlet Anej Čurin Prapotnik je na dvoranskem mitingu v Budimpešti osvojil prvo mesto v finalu teka na 60 m s časom 6,73 sekunde. Drugi je bil domačin Dominik Illovszky (6,78).

“Start je bil dober, potem pa po 25 metrih nisem tekel po načrtu,” je povedal Čurin Prapotnik. Letos je že tekel 6,67 sekunde, 6,58 pa je norma za dvoransko svetovno prvenstvo, ki ga bo Glasgow gostil med 1. in 3. marcem.

Kaja Debevec, druga slovenska predstavnica na 60 m v madžarski prestolnici, je bila v finalu B sedma in skupno 15. (7,87). Na 200 m je bila osma (25,88).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!