Drugi tek se ji je ponesrečil, a domov odhaja navdušena

Atletika 3. Mar 202421:55 0 komentarjev
Nika Glojnarič zadovoljna zapušča Glasgow. FOTO: Profimedia.

Slovenska atletinja Nika Glojnarič je na svetovnem prvenstvu v dvorani v Glasgowu v polfinalu na 60 m ovire dosegla skupno 21. izid z 8,17 sekunde. S tem je končala nastope šestčlanske slovenske ekipe na 19. SP, ki jih je z bronom kronala Lia Apostolovski.

NIka Glojnarič je v dopoldanskem prvem krogu kvalifikacij z osebnim rekordom 8,05 sekunde in 16. izidom napredovala v polfinale.

“Zelo sem zadovoljna s tem prvenstvom, čeprav se mi je drugi tek ponesrečil. Domov bom odpotovala z osebnim rekordom, to je bil tudi moj cilj. Žal sem v polfinalu prišla preblizu prve ovire, zadela sem jo s kolenom, ki sedaj krvavi, mene pa je to na oviri zasukalo. Potem seveda česa posebnega nisem mogla več storiti. S tako veliko napako sem dosegla kar soliden čas,” je menila Glojnarič.

Pred polfinalom je povedala, da bo skušala popraviti prihod v cilj. Ta je bil najslabši del njenega teka v kvalifikacijah, saj se je prehitro vrgla v cilj in zato verjetno izgubila tretje mesto v skupini.

Od njega sta jo ločili le dve stotinki, s tem bi neposredno napredovala v polfinale. Ker je tekla v prvi skupini, je na potrditev drugega nastopa čakala več kot pol ure, preden so teke opravile še tekmovalke v ostalih petih skupinah.

Nika Glojnarič med polfinalnim tekom. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Cilj je, da čim prej pride do olimpijske norme

Triindvajsetletna članica brežiškega kluba je bila lani na svoji prvi veliki članski tekmi na SP na prostem v Budimpešti 35.

“Prvenstvo v madžarski prestolnici je bilo zame nova izkušnja. Običajno tako pozno nisem pred tem tekmovala, en mesec sem bila pred SP tudi brez tekme in tako nisem vedela, kje sem glede na tekmice,” je povedala Glojnarič.

Normo za EP v Rimu je že osvojila. “Zato bom lahko malo pozneje začela tekmovati, 11. maja bom začela v Kranju. Moj cilj je, da normo za OI 12,77 dosežem čim prej. Od tega me loči še 15 stotink in mislim, da lahko to uresničim. Pozitivno gledam na poletno sezono. Z očetom, ki je tudi trener, sva že naredila načrt,” si je še dodala Glojnarič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!