Ob debiju na stezi navdušila in se približala 20 let staremu rekordu

Atletika 20. Maj 202412:46 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Slovenska atletinja Klara Lukan je na mitingu v Londonu z odličnim rezultatom izpolnila normo za evropsko prvenstvo v Rimu. Zelo soliden rezultat je v troskoku na mitingu v Jeruzalemu uspel tudi Evi Pepelnak.

Klara Lukan je na mednarodnem tekmovanju v Londonu sploh prvič nastopila na stezi v teku na 10.000 metrov in takoj navdušila. Z rezultatom 31:13,18 se je krepko spustila pod normo za evropsko prvenstvo v Rimu (33:00,00), ob tem pa se zelo približala 20 let staremu rekordu Helene Javornik, ki je leta 2004 na olimpijskih igrah v Atenah tekla 31:06,63.

23-letni slovenski tekačici do norme za olimpijske igre v Parizu sicer manjka še več kot pol minute (30:40,00), a bo imela časa za ta rezultat še kar nekaj. Po nastopu je bila zelo zadovoljna.

“Prvič v svoji karieri sem se preizkusila v teku na 10.000 m na atletski stezi. Na odmevnem dogodku ‘Night of the 10.000 PBs’ v Londonu sem v številčni zasedbi, teklo je okrog 140 deklet, dosegla četrto mesto. Tekma je bila zelo dinamična, kajti na startno črto naše skupine se je postavilo kar 31 tekmovalk. Vzdušje pa je bilo odlično, saj smo imeli ob progi toliko navijaške spodbude, da se 25 krogov niti ni zdelo tako strašno dolgih. Moram priznati, da je bila izkušnja zame posebna, čisto nova in menim, da na tej razdalji še bolj pride do izraza mentalna determiniranost,” je po nastopu povedala za spletno stran Atletske zveze Slovenije.

Na istem mitingu je tekla še ena Slovenka. Liza Šajn je v cilj prišla z rezultatom 33:32,30.

Eva Pepelnak
Eva Pepelnak. FOTO: Peter Kastelic/AZS

Zelo solidno tudi Eva Pepelnak v Jeruzalemu

Novica o dobrem nastopu slovenske atletinje prihaja tudi iz Izraela.

Na mitingu svetovne serije v Jeruzalemu je Eva Pepelnak zasedla tretje mesto v troskoku in s skokom, dolgim 13,83 metra, prišla do najboljšega rezultata v tej sezoni.

23-letna slovenska atletinja se je tudi približala osebnemu rekordu, ki ga je dosegla lani, ko je v Oslu na Norveškem skočila okroglih 14 metrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!