Oglasil se je najboljši slovenski atlet in razkril ime novega trenerja

Atletika 14. Mar 202416:46 0 komentarjev
Kristjan Čeh
Kristjan Čeh. FOTO: Peter Kastelic/AZS

Najboljši slovenski atlet, državni rekorder v metu diska in večkratni dobitnik medalj z največjih tekmovanj, Kristjan Čeh se je oglasil prvič po razhodu s trenerjem Gerdom Kanterjem in ob tem predstavil ime novega trenerja.

“Dosedanjemu trenerju Kanterju bi se rad zahvalil za vse, kar me je naučil. Najini poti se na tem mestu razhajata. Menim, da je napočil čas za spremembo. Priprave na letošnjo sezono tako potekajo brez prekinitev. Fokusiran sem na treninge in vem, kaj prinaša letošnja sezona. Ob meni je že nov trener Mart Olman. Skupaj pozitivno zreva v prihodnost,” je v pisni izjavi agencije, ki pomaga pri njegovi komunikaciji z javnostjo, sporočil Kristjan Čeh dva dni po razhodu z zdaj že nekdanjim trenerjem, legendarnim nekdanjim estonskim metalcem diska Gerdom Kanterju.

Nepričakovana ločitev se je zgodila sredi priprav na pestro poletno sezono, ki prinaša evropsko prvenstvo v Rimu in olimpijske igre v Parizu, kjer bi Čeh moral biti eden od glavnih kandidatov za medaljo, če ne celo naslov.

Zanimivo, da se slovenski rekorder v metu diska (71,86 metra) s trenerjem še drugič razhaja v olimpijskem letu.

Leta 2021 je prekinil sodelovanje s takratnim trenerjem Gorazdom Rajherjem in v Tokiu, kjer je bil peti, nastopal brez trenerja.

Potem sta začela sodelovati s Kanterjem, ki je Čehu pomagal do naslova svetovnega prvaka leta 2022, evropskega podprvaka leta 2022 in svetovnega podprvaka na lanskoletnem svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

Z Gerdom Kanterjem sta sodelovala od novembra 2021. FOTO: Aleš Fevžer.

Kdo je njegov novi trener?

25-letni Ptujčan, ki trenira in živi v Estoniji, od koder prihaja njegovo dekle, bo po novem sodeloval s širši javnosti neznanim 35-letnim Estoncem Martom Olmanom.

Tudi on je bil nekoč metalec, najbolje se je znašel v metu kladiva, a je bil pri tem precej manj uspešen kot Čehov dozdajšnji trener, ki se lahko pohvali s kar enajstimi medaljami z največjih tekmovanj.

Olman nima nobene, saj na svetovnih in evropskih prvenstvih oziroma olimpijskih igrah nikoli ni nastopil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!