Pretres v taboru najboljšega slovenskega atleta, spet v olimpijskem letu

Atletika 12. Mar 202420:03 0 komentarjev
Z Gerdom Kanterjem sta sodelovala od novembra 2021. FOTO: Aleš Fevžer.

Najboljši slovenski atlet in eden glavnih slovenskih upov za medaljo na letošnjih olimpijskih igrah Kristjan Čeh spet menja trenerja.

Gerd Kanter, ki je od konca leta 2021 sodeloval s Kristjanom Čehom, je na družabnih omrežjih sporočil, da prekinja sodelovanje z našim najboljšim atletom.

“Rad bi vas obvestil, da s Kristjanom Čehom končujeva sodelovanje. Odločitev je posledica razhajanj v metodi treninga. Nikoli se ni lahko ločiti, a takšno rešitev oba vidiva kot najboljšo. Hvaležna sva za čas, ki sva ga prebila skupaj. Eden drugemu želiva vse najboljše,” je zapisal legendarni nekdanji estonski atlet, ki je slovenskemu rekorderju v metu diska pomagal do naslova svetovnega prvaka leta 2022, evropskega podprvaka leta 2022 in svetovnega podprvaka na lanskoletnem svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

Trenerja je menjal tudi pred OI v Tokiu

Pod vodstvom Kanterja, nekdanjega olimpijskega in svetovnega prvaka v metu kladiva, ki se lahko pohvali s kar enajstimi medaljami z največjih tekmovanj, je Čeh lani disk vrgel 71,86 metra, kar je četrti najboljši rezultat v zgodovini te discipline.

FOTO: Aleš Fevžer.

25-letni Čeh, najboljši slovenski športnik leta 2022, tako trenerja menja tik pred olimpijskimi igrami, na katerih bi moral biti eden glavnih slovenskih kandidatov za medaljo.

Zanimivo, trenerja je menjal tudi pred zadnjimi olimpijskimi igrami, ko se je ločil od Gorazda Rajherja, ta razhod pa je v javnosti precej odmeval.

Čeh je v Tokiu potem osvojil peto mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!