Razkrili barvo atletske steze na olimpijskih igrah

Atletika 14. Mar 202414:26 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Organizatorji letošnjih olimpijskih iger v Parizu so razkrili, kakšna barva steze bo pričakala atlete in atletinje na stadionu Stade de France v četrti Saint-Denis.

Atletska steza bo edinstvena, nosila bo vijoličasto barvo.

Novico je z javnostjo delilo italijansko podjetje Mondo, ki izdeluje zaključno prevleko za namestitev na Stade de France prihodnji mesec. Omenjena družba bo za tartansko podlago skrbela že na 13. zaporednih poletnih olimpijskih igrah, prvič se je izkazala v Montrealu leta 1976.

Svetovni unikum

Podlaga Mondotrack EB bo od 1. do 11. avgusta gostila najboljše atlete in atletinje sveta za 46 od skupno 48 panog v kraljici športa na olimpijskih igrah 2024. Maraton in hitra hoja bosta potekala na pariških in versajskih ulicah.

Namesto rumeno-rjave (oker) oziroma rdečkaste (terakota) barve, ki smo ju načeloma vajeni na atletskih stezah širom po svetu, so se organizatorji v Parizu odločili za novost, bodo pa omenjeno barvo na stadionu v četrti Saint-Denis uporabili zgolj za OI.

FOTO: Profimedia

Prizorišče bo uporabljalo dve vrsti vijoličaste barve. Eno za tekmovalno območje (steza, skoki in meti), nekoliko temnejša pa za tehnična območja. Oboje bo dopolnjevala siva barva, v čast igram, ki so se na takšni podlagi v francoski prestolnici odvijale pred točno stotimi leti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!