Še en podvig čudežnega ameriškega 16-letnika

Atletika 24. Jun 202413:28 0 komentarjev
Takole se je Wilson Quincy razveselil novega svetovnega rekorda. FOTO: Profimedia.

Komaj 16-letni Wilson Quincy je na ameriških olimpijskih kvalifikacijah še drugič v dveh dneh postavil svetovni rekord v svoji starostni kategoriji v teku na 400 metrov.

Potem ko je v petek v kvalifikacijah navdušil z rezultatom 44,66 in za 18 stotink popravil prejšnji svetovni rekord v kategoriji do 18 let, ki ga je imel leta 2019 v rokah njegov rojak Justin Robinson, je Wilson Quincy navdušil tudi danes ponoči.

V Eugenu, kjer te dni potekajo ameriške kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu, je v polfinalu tekel še sedem stotink hitreje in svetovni rekord premaknil na 44,59, potem ko je bil s tem izidom tretji v drugi od treh polfinalnih skupin.

Če bo želel že letos z vsega 16 leti nastopiti na olimpijskih igrah, bo moral Quincy v finalu verjetno teči še hitreje.

V polfinalu je imel četrti rezultat od nastopajočih, v Pariz pa bodo odpotovali najboljši trije.

FOTO: Profimedia.

Skoraj sekundo hitreje od najhitrejšega Slovenca letos

Kaj rezultat 44,59 pomeni, pa zgovorno govori tudi dejstvo, da je tekel skoraj tri desetinke hitreje od slovenskega rekorda 44,86, ki ga ima od leta 2017 v rokah trikratni najboljši slovenski atlet leta Luka Janežič.

Najhitrejši Slovenec letos v teku na stadionski krog je polfinalist evropskega prvenstva v Rimu in dvoranskega svetovnega prvenstva v Glasgowu Rok Ferlan, ki je tekel osebni rekord 45,52.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!