Slovenska odprava na Škotsko se je čez noč nepričakovano podvojila

Atletika 22. Feb 202415:31 0 komentarjev
Lia Apostolovski
Glavna kandidatka za najvišja mesta bo Lia Apostolovski. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Na skorajšnje dvoransko atletsko svetovno prvenstvo na Škotsko bo odpotovala šestčlanska slovenska ekipa, so sporočili z Atletske zveze Slovenije.

Barve Slovenije bodo na dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo od 1. do 3. marca na Škotskem, zastopale tri atletinje in trije atleti. Lia Apostolovski (skok v višino), Nika Glojnarič (60 metrov ovire), Neja Filipič (troskok), Anej Čurin Praprotnik (60 metrov), Filip Jakob Demšar (60 metrov ovire) in Rok Ferlan (400 metrov).

Sprva je kazalo, da bodo v Glasgow odpotovali samo trije (Apostolovski, Glojnarič in Demšar), a so zaradi odpovedi številnih atletov in atletinj, kar je v olimpijskem letu, ki v atletiki ponuja tudi evropsko prvenstvo na prostem, pričakovano, priložnost dobili še trije.

Na svetovno prvenstvo bodo tako odpotovali še Filipič ter debitant na velikih tekmovanjih Čurin Praprotnik in Ferlan. Na Atletski zvezi Slovenije so to izvedeli tik pred današnjo uradno potrditvijo ekip.

Nastop na letošnjem vrhuncu dvoranske atletske sezone je pred kratkim zaradi poškodbe odpovedala najboljša slovenska atletinja in glavna kandidatka za medaljo.

Državna rekorderka v skoku s palico Tina Šutej, ki je na lanskoletnem svetovnem prvenstvu na prostem v Budimpešti navdušila s četrtim mestom in bila zato razglašena za drugo najboljšo slovensko športnico leta, se je prvenstvu odpovedala zaradi težav s poškodbo.

Šutej je z dvoranskih velikih tekmovanj v preteklosti sicer prinesla že tri medalje. Leta 2022 je bila tretja na dvoranskem SP v Beogradu, v letih 2021 v Torunu na Poljskem in lani v Istanbulu pa je na dvoranskih EP osvojila srebro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!