Spektakularen skok Švicarja, se v Rimu obeta senzacija?

Atletika 7. Jun 202419:21 0 komentarjev
Veselje Simona Ehammerja po odličnem skoku v Rimu. FOTO: Profimedia.

Zagotovo največ pozornosti dopoldanskega dela prvega dne evropskega prvenstva v Rimu je požel spektakularen skok Simona Ehammerja v skoku v daljino. Lahko Švicar v jutrišnjem finalu pripravi senzacijo in premaga z naskokom prvega favorita tekmovanja, Grka Miltiadisa Tentoglouja?

Simon Ehammer se je zlahka prebil v jutrišnji veliki finale in že v prvem skoku dosegel sijajen rezultat 841 centimetrov, kar je najdaljša daljava v letošnjem letu ne samo v Evropi, ampak na svetu.

Toliko bolj je dosežek 24-letnega Švicarja, ki je bil pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu sicer bronast v skoku v daljino, senzacionalen zaradi tega, ker gre za atleta, ki sploh ni specializiran zgolj za skok v daljavo, ampak večkrat nastopa v mnogoboju, ob tem pa je pri njegovem skoku veter pihal v prsi.

Skok je navdušil tudi Švicarjevo dekle, avstrijsko metalko kladiva Tatjano Meklau. FOTO: Profimedia.

Se lahko zgodi senzacija?

Ob njegovi odlični formi, v kateri očitno je, pa se poraja veliko vprašanje, ali se lahko v jutrišnjem finalu zgodi senzacija?

Z naskokom prvi favorit skoka v daljino in tudi eden glavnih zvezdnikov prvenstva je namreč Grk Miltiadis Tentoglou.

Aktualni olimpijski in svetovni prvak, ki je bil zlat tudi na zadnjem evropskem in svetovnem dvoranskem prvenstvu, v Rimu pa bo lovil tretji naslov evropskega prvaka v nizu na prostem, je v kvalifikacijah v prvo skočil 814 centimetrov.

Miltiadis Tetoglou ostaja prvi favorit za zlato. FOTO: Profimedia.

Obeta se spektakularen finale

Kakorkoli že, jutri se obeta ena od poslastic prvenstva. Svojo računico (in z njim na tisoče domačih navijačev) ima tudi komaj 19-letni Italijan Mattia Furlani, ki je letos navdušil z novim mladinskim svetovnim rekordom 836 centimetrov.

Eden največjih talentov svetovne atletike ta hip se je v finale prav tako uvrstil brez težav. V prvo je preskočil 817 centimetrov (kvalifikacijska norma je znašala okroglih osem metrov).

Pred nami je torej finale, ki obeta pravcati spektakel. Jutri ob 20.06. Če imate radi atletiko, ga zagotovo ne boste zamudili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!