Supermama iz Ajdovščine: po dveh porodih še vedno prehitra za vse

Atletika 23. Apr 202411:32 0 komentarjev
Timotej Bečan in Lucija Krkoč. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Timotej Bečan (Papež) in Lucija Krkoč (Nanos) sta nova državna prvaka v gorskem teku v kategoriji "gor".

Timotej Bečan in Lucija Krkoč, uveljavljena gorska tekača, sta zmagala na 20. Bubinem teku iz Cola na Javornik, ki je prvič štel za državno prvenstvo in tudi kot pregledna tekma za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Trasa je bila dolga 9,5 kilometrov, na njej pa so tekači in tekačice premagali kar 723 metrov višinskih vzponov in 187 metrov spustov.

Bečan je zmagal prepričljivo, v cilj je pritekel v času 44 minut in šestih sekund, s tem pa za 23 sekund prehitel Tineta Žižmonda (Papež), ki je sicer še mladinec, a se je odločil, da nastopi v članski kategoriji. Tretji je bil Klemen Španring (Slovenska Bitrica) s časom 44:42.

“Začel sem bolj umirjeno, a sem kmalu ostal sam. Potem sem v svojem ritmu tekel do cilja. Tudi treniram večinoma sam, tako da sem vajen teči brez družbe. Trasa je bila zelo razgibana, s polno spremembami ritma in brez nekih daljših težkih vzponov. Pogoji za tek so bili super, malo je edino pihalo na vrhu,” je po uspešnem nastopu povedal Bečan.

FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Do zmage z več kot štirimi minutami prednosti

Še precej bolj prepričljivo je zmagala Krkoč v ženski kategoriji. Ena najboljših slovenskih gorskih tekačic v zgodovini, ki se lahko pohvali tudi z medaljami z največjih tekmovanj, je po dveh porodih spet v življenjski formi, kar je potrdila tudi tokrat. S progo je opravila v času 51:03 in za več kot štiri minute prehitela klubski kolegici Petro Tratnik (55:12) in Anjo Mikuž (55:27).

“Po dolgih letih mi gre res spet zelo dobro. Glede na čase, predvsem pri tekih v hrib, res lahko rečem, da sem v življenjski formi, tako da upa, da bo šlo tako tudi naprej. Očitno se pozna že 22 let treningov. Treniram sama in predvsem po občutku. Z leti se naučiš bolj poslušati svoje telo in se temu prilagoditi, kar mislim, da je boljši recept kot se striktno držati nekega plana,” je po novi zmagi povedala 36-letna nekdanja evropska prvakinja v gorskem teku.

Državna prvaka smo dobili tudi v mladinski kategoriji, v kateri so tekači in tekačice pretekli 5,6 kilometra z 502 metra vzponov in 160 metrov spustov. To sta postala Mark Kočar (Domžale) in Klara Velepec (Radovljica).

Rezultati:

Člani:
1. Timotej Bečan (Papež) 44:06
2. Tine Žižmond (Papež) 45:29
3. Klemen Španring (Slovenska Bistrica) 45:42

Članice:
1. Lucija Krkoč (Nanos) 51:03
2. Petra Tratnik (Nanos) 55:12
3. Anja Mikuž (Nanos) 55:27

Mladinci:
1. Mark Kočar (Domžale) 31:18
2. Žiga Jan Novak (Olimpija) 31:28
3. Jaka Marinko (Šmarnogorska naveza) 31:48

Mladinke:
1. Klara Velepec (Radovljica) 34:11
2. Klara Močnik (Papež) 36:32
3. Sara Bilban (Šmarnogorska naveza) 38:35

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!