Tik pred zdajci hud udarec za slovensko reprezentanco

Atletika 3. Jun 20249:46 0 komentarjev
Maruša Mišmaš Zrimšek
Maruša Mišmaš Zrimšek. FOTO: Profimedia.

Z Atletske zveze Slovenije so sporočili, da je slovenska rekorderka v teku na 3000 metrov z zaprekami Maruša Mišmaš Zrimšek zaradi poškodbe odpovedala nastop na skorajšnjem evropskem prvenstvu v Rimu.

Maruša Mišmaš Zrimšek se je poškodovala že pred časom, a je vseeno upala, da bo do evropskega prvenstva nared.

V tej sezoni zato sploh ni nastopala. Tekla je le enkrat, in sicer za test kot narekovalka tempa.

Ker se je znašla na seznamu 24 atletov in atletinj, ki so jih pri Atletski zvezi Slovenije potrdili v reprezentanco za Rim, se je zdelo, da bo tam nastopila, a na žalost ne bo.

Slovenska rekorderka v teku na 3000 metrov z zaprekami, ki je lani navdušila s šestim mestom na svetovnem prvenstvu v Budimpešti, bi bila, če bi bila zdrava, v Rimu favoritka za medaljo, če ne celo naslov evropske prvakinje.

“Ne bom nastopila na evropskem prvenstvu, ker ne morem teči, saj imam še vedno težave s stegensko mišico na desni nogi. Ta poškodba se že dolgo vleče in me še vedno boli. Bilo je že boljše, pa slabše, stanje niha ves čas. Opravila sem vmes sicer že dobre treninge. A se je včeraj videlo, da na EP ne bom mogla nastopiti. Glede olimpijskega tekmovanja avgusta v Parizu pa je še nekaj več časa in se bom nanj poskusila pripraviti. Nisem še obupala,” je za STA o poškodbi povedala Mišmaš.

Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo na Olimpijskem stadionu v Rimu, se začne v petek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!