19-letni Dupasquier po hudi nesreči podlegel poškodbam

Avtomoto 30. Maj. 202113:52 > 15:04
Delite:
Jason Dupasquier (Foto: MotoGP)

Svet motošporta je v nedeljo pretresla vest iz Italije, da je boj za življenje izgubil Jason Dupasquier, komaj 19-letni švicarski motociklist. Dirkač v razredu Moto3 je bil na sobotnih kvalifikacijah udeležen v hudo nesrečo in dan kasneje podlegel poškodbam.

Tragična nesreča se je zgodila na dirkališču v Mugellu, kjer ta konec tedna poteka Velika nagrada Italije. Jason Dupasquier je bil na kvalifikacijah v hitrem krogu in v desnem zavoju napravil napako ter padel z motocikla. Tik za njim je vozil Ayumu Sasaki, ki se mu ni mogel izogniti in vanj trčil z vso silo.

Mlademu Švicarju je zdravniška ekipa pomagala že na dirkališču. Po pol ure so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je v nedeljo zjutraj žal preminil.

Jason Dupasquier je tragično umrl pred dirko za VN Italije. (Foto: REUTERS/Ciro De Luca)

Dupasquier se je v Moto3 prebil lani, v nižjih kategorijah v švicarski motošportni konkurenci je pobral tudi številne naslove. V letošnji sezoni je pokazal nekaj odličnih predstav, na vseh dosedanjih petih dirkah se je uvrstil med dobitnike točk. Najvišje je bil v Jerezu, kjer je zasedel sedmo mesto.

Pred dirko razreda MotoGP je bila v njegovo čast tudi minuta molka. Medtem ko se ekipa nesrečnega Švicarja Prustel GP, današnje dirke razreda Moto3 ni udeležila.

V imenu celotne družine MotoGP, njegovi ekipi, družin in bližnjim pošiljamo ljubezen. Močno te bomo pogrešali, Jason. Počivaj v miru,” so bo tragični novici sporočili iz vodstva tekmovanja.

Komentari

Vaš komentar