Quartararo zmago posvetil pokojnemu Švicarju

Avtomoto 30. Maj. 202114:57 > 15:00
Delite:
Fabio Quartararo (Foto: AP Photo/Antonio Calanni)

Na dirki razreda MotoGP za Veliko nagrado Italije je slavil Fabio Qartararo (Yamaha). Drugo mesto je zasedel Joan Mir (Suzuki) in tretje Miquel Oliveira (KTM). Vrh je s kaznijo za Oliveiro po koncu dirke krojilo tudi vodstvo dirke.

Francoski dirkač Yamahe Fabio Qartararo je šesto dirko sezone začel z najboljšega startnega položaja in si do cilja privozil dobre tri sekunde naskoka. Tako v zaključku nismo videli boja za zmago, je bilo pa bolj vroče v boju za stopničke.

Za drugo in tretje mesto so bili v igri trije. Miquel Oliveira (KTM), Joan Mir in Alex Rins (oba Suzuki). Štiri kroge pred koncem je veliko napako napravil Rins, ki se mu je nasmihala tretja stopnička, a je zletel s steze in končal v pesku.

Oliveiri in Miru se je v zaključku približal še Johann Zarco (Pramac Racing), a mu je za napad zmanjkalo kilometrov. Portugalec je naposled zdržal pritisk Mira in vendarle ciljno črto prečkal nekaj metrov pred Špancem.

V seštevku je Quartararo (105 točk) prednost z ene točke povečal na 24, potem ko do dirke v Mugellu prvi zasledovalec, Italijan Francesco Bagnaia, tokrat ni startal. Na drugo mesto se je s četrtim mestom prebil Zarco (81 točk), sledi Bagnaia (79 točk). Naslednja dirka bo naslednji konec tedna v Barceloni.

Quartararo zmago posvetil pokojnemu Švicarju

Quartararo se je po koncu dirke ustavil ob stezi in potočil nekaj solz. Tudi v razredu MotoGP je dirkače močno pretresla smrt mladega, komaj 19-letnega Švicarja Jasona Dupasquierja. Umrl je po hudi nesreči na sobotnih kvalifikacijah razreda Moto3.

Komentari

Vaš komentar