Audijev projekt v formuli ena dobil prvega voznika

Avtomoto 26. Apr 202419:59 0 komentarjev
Nico Hülkenberg
Foto: Profimedia

Nemec Nico Hülkenberg bo s prihodnjo sezono zamenjal moštvo v formuli ena. Sedel bo v dirkalnik Sauberja.

Stake F1 Team KICK Sauber bo s sezono 2026 prevzel nemški Audi. Prav zato podpis pogodbe z nemškim dirkačem ni presenetljiv. Nico Hülkenberg se bo ekipi pridružil z začetkom sezone 2025, tesno pa bo sodeloval pri razvoju dirkalnika. Podpisal je večletno pogodbo.

“Smo zelo veseli, da se nam bo Nico spet pridružil. S svojimi izkušnjami in hitrostjo bo pomemben člen pri preobrazbi našega moštva in Audijevega projekta v formuli ena,” je o podpisu povedal šef ekipe Sauber Andreas Seidl.

36-letni Nemec je za moštvo Sauber že dirkal, in sicer v sezoni 2013. Takrat je zasedel deseto mesto v dirkaškem seštevku sezone. V formuli ena je debitiral leta 2010 v dirkalniku Williamsa, nato je nastopal še za Force Indio, Renault in Haas, od katerega se po letošnji sezoni poslavlja.

V letih med letoma 2020 in 2022 ni imel stalnega sedeža med dirkaško elito, opravljal pa je vlogo rezervnega dirkača. Tako je v tem obdobju nastopil na treh dirkah za Racing Point in na dveh za Aston Martin.

Hülkenberg velja za dirkača, ki je v formuli ena nastopil na največ dirkah brez da bi stopil na zmagovalne stopničke. Na startu dirk je bil že 208-krat. V svoji karieri je osvojil 534 točk.

Letos se je trikrat že uvrstil med dobitnike točk, zaseda 13. mesto v skupnem seštevku.

Kdo ga bo nasledil?

Ni še povsem jasno, kdo ga bo nasledil v dirkalniku Haasa, najbolj glasne pa so govorice o Ollieju Bearmanu. 18-letni Britanec je nase opozoril na letošnji veliki nagradi Savdske Arabije, kjer je v Ferrariju zamenjal Carlosa Sainza, ki je dirko izpustil zaradi operacije slepiča. Na svojem debiju je zasedel odlično sedmo mesto.

Ollie Bearman
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!