Hamilton: Ferrariju smo zadali močan udarec

Formula 1 12. Jun 20174:28 > 4:37
Dan Istitene, Getty Images Sport

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je bil navdušen po zmagi na VN Kanade na progi Gillesa Villeneuva, kjer je uspeh nemške ekipe z drugim mestom dopolnil njegov moštveni kolega Valtteri Bottas.

Dirkača Mercedesa sta za seboj pustila dvojec Ferrarija (VettelRäikkönen), ki je dirko končal na četrtem in sedmem mestu ter prvič v sezoni ostal brez uvrstitve na stopničke. “Celoten vikend je bil fantastičen, ne morem biti srečnejši, še posebej sem vesel zaradi ekipe. Iz Monaka smo prišli z vprašanjem, ali lahko stvari uredimo kot je treba, a to smo sedaj naredili. V petih letih pri Mercedesu nikoli nisem videl, da ekipa tako dobro strmi k istemu cilju, da ‘razume’ dirkalnik in naredi tisto, kar smo mi naredili – da zadamo močan udarec Ferrariju,” je bil po zmagi v Kanadi navdušen Lewis Hamilton.

Britanec je dodal, da je dirko v korist Mercedesa odločilo moštveno sodelovanje po dirki v Monaku, na kateri se je Ferrari veselil dvojne zmage. “Analizirali smo, kje smo naredili napako in to popravili. Moštveno delo je bilo fantastično. Dirkalnik je bil točno takšen, kot mora biti. Tako ne more biti vseskozi, a vesel sem, da se je situacija v Monaku zgodila na začetku sezone. Sedaj smo v dobrem položaju za nadaljevanje sezone,” je dejal Hamilton.

Formula 1 se z dirko za VN Azerbajdžana na progi v Bakuju nadaljuje 25. junija.