Albon leta 2023 nazaj pri Red Bullu?

Avtomoto 17. Sep 202118:38 0 komentarjev
Alex Albon. Foto: guliverimage

Tajec Alexander Albon bo v naslednji sezoni Formule 1 dirkal za moštvo Williams. Še vedno pa ni izključeno, da nekdanji dirkač Red Bulla ne bo leta 2023 ponovno sedel v dirkalnik rdečih bikov.

Po besedah šefa ekipe Christiana Hornerja ima Red Bull namreč v pogodbi možnost, da Albona v sezoni 2023 ponovno posede v svoj dirkalnik.

Williams, ki je posredno povezan z ekipo Mercedes, je iskal zamenjavo za Georga Russella. Slednji se seli prav k srebrnim puščicam. Navkljub neodobravanju Mercedesa, ki v dirkalniku z motorjem tega nemškega proizvajalca ni želel nekdanjega dirkača Red Bulla, je Williams zamenjavo našel prav v Alexu Albonu.

Alex Albon, novi voznik Williamsa. Foto: guliverimage

Red Bull naj bi prekinil vse vezi s Tajcem, a očitno temu ni tako. “Vesel sem za Alexa, zasluži si sedež v Formuli 1,” je dejal Horner in kljub drugačnim poročanjem dodal: “Prekinili smo pogodbo z Alexom, a kljub temu ohranjamo možnost za bodoče sodelovanje.”

Albonu bi se pogodba sicer po koncu sezone 2022 iztekla, sedaj so ta proces malo pohitrili. Še vedno pa ni izključeno, da Tajca ne bomo v sezoni 2023 znova videli v dirkalniku Red Bulla. Takrat se bo namreč sprostil sedež Mehičana Sergia Pereza, čigar pogodba velja le še za naslednjo sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!