Pri Red Bullu vrgli rokavico: nismo pokazali vsega

Avtomoto 12. Mar 202220:38 > 20:39 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

S tretjim dnem testiranj se je v Bahrajnu končalo predsezonsko dogajanje v formuli ena. Le teden dni pred prvo dirko je najhitrejši čas postavil Max Verstappen in nakazal, da bo Red Bull tudi letos v boju za vrh. Več težav ima Mercedes, a vprašanje je, kakšna je realna slika srebrnih puščic.

Na dirkališču Sakhir v Manami je mimo tudi tretji dan drugih testiranj pred novo sezono formule ena. Najhitrejši čas je postavil aktualni prvak Max Verstappen, ki je krog odpeljal v minuti, 31 sekundah in 720 tisočinkah. Red Bullov voznik je s tem postavil tudi najhitrejši čas tridnevnega dogajanja, po zaključku pa dejal, da rdeči biki še niso dirkali na polno.

Novosti delujejo, Haas preseneča

“Nobena od ekip v tem trenutku ne nastopa s specifikacijami dirkalnika, ki bodo naslednji teden na kvalifikacijah. Seveda je bolje voziti s prazno posodo goriva, ko je ta polna, avto ni tako vozen. Ampak to je za vse enako. Največ časa smo posvetili gumam, opravili pa smo predviden program, kar je vedno pozitivno,” je dejal dirkač s številko ena na dirkalniku. Dodal je še, da so novi deli dirkalnika, ki so na Bližnji vzhod prispeli danes, delovali dobro.

Drugo mesto je v dodatnem času na stezi, zaradi zamude pri transportu, s Haasom postavil Mick Schumacher (+0,521). Podobno kot Kevin Magnussen včeraj je v zaključku dirkanja izkoristil drugo najmehkejšo zmes pnevmatik in prazno stezo ter poskrbel za zadovoljstvo v vrstah ameriškega moštva.

Reševanje težav potrebuje več časa

Na tretje mesto je potisnil Ferrarijevega Charlesa Leclerca (+0,695), čigar moštveni kolega Carlos Sainz je danes končal presenetljivo nizko, na 13. mestu. A Španec je v izjavi dejal, da so pri poskočnem konjičku izpolnili začrtane cilje, zato že z veseljem zre proti dirki prihodnji teden.

Foto: formula1.com

Z več skrbmi pa proti otvoritvi sezone pogleduje sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton. “V tem trenutku mislim, da se ne bomo borili za zmage. V dirkalniku je veliko potenciala, a je situacija precej drugačna kot lani. Tokrat je pred nami veliko več izzivov, ki jih bomo težko razrešili le v enem tednu. Potrebovali bomo več časa, toda v avtu je veliko tempa, le najti ga moramo.”

Foto: Guliverimage

Pravi odgovori že naslednji vikend

Toda besede Britanca – danes je končal na 17. mestu, njegov moštveni kolega George Russell pa na petem mestu – je treba jemati z rezervo. V preteklih sezonah se je večkrat izkazalo, da je Mercedes na testiranjih zavajal konkurenco, nato pa na prvi dirki vse premagal z veliko prednostjo. O tem je že včeraj govoril Sainz.

Če so srebrni po velikih spremembah pravil vendarle zares v težavah (po mnenju komentatorjev in strokovnih sodelavcev platforme F1.tv naj bi bila Red Bull in Ferrari vendarle v manjši prednosti pred nemškim moštvom) pa bomo zares izvedeli že prihodnji konec tedna. Treninge, kvalifikacije in dirko si od 18. marca naprej oglejte na programih Sportkluba, kjer bomo v živo prenašali vseh 23 dirk sezone.

Še prej, v prvi polovici tedna, pa si na naši spletni strani preberite številne vsebine o formuli ena pred začetkom nove sezone. Med drugim smo se o aktualnem dogajanju in pričakovanjih novega dobe v kraljici motošporta pogovarjali s komentatorji dirk na naši televiziji, Andražem Zupančičem, Aljažem Golčerjem in Klemnom Grilcem.