Ferrari iz Maranella sporočil veselo novico

Avtomoto 25. Jan 202415:43 0 komentarjev
Charles Leclerc
Foto: Profimedia

Sloviti poskočni konjiček iz Maranella je sporočil, da je dirkač Charles Leclerc podpisal novo dolgoročno pogodbo. Prejšnja bi se mu iztekla s koncem letošnje sezone.

Charles Leclerc, ki se je zadnja leta uveljavil kot eden najboljših dirkačev formule ena, ostaja član Ferrarija. Moštvo sicer ni sporočilo podatka, kdaj se izteče nova pogodba.

“Zelo sem vesel, da bom še veliko sezon nosil kombinezon Scuderie Ferrari. Dirkati za to ekipo so bile moje sanje, odkar sem imel tri leta. Veliko nagrado Monaka sem gledal z okna prijateljevega stanovanja in bil vedno pozoren na rdeče dirkalnike. Ta ekipa je moja druga družina,” je po podpisu dejal 26-letni Monačan, ki je član Ferrarija od leta 2019.

Leclerc je brez dvoma eden najhitrejših voznikov v karavani. Morda v iskanju tisočink v vožnji na čas celo najhitrejši. Čeprav je Ferrari le redkokateri dirkaški konec tedna najhitrejši bolid, je v karieri zbral že 23 najboljših startnih položajev. Števec zmag je sicer šele pri številki 5 in uvrstitev na zmagovalni oder pri 30.

Foto: Profimedia

Italijani brez dvoma verjamejo, da lahko z Leclercom v prihodnje napadejo tudi svetovni naslov, a bodo morali najprej končati ali vsaj pošteno zmanjšati prevlado Red Bulla. Neuradno naj bi Monačan v podpis prejel novo petletno pogodbo, prva tri leta so zagotovljena, nato obstaja še možnost podaljšanja za dodatni dve sezoni, je pred časom poročal portal Formu1a uno.

“Verjamem, da najboljše šele prihaja in komaj čakam, da se začne nova sezona. Moje sanje ostajajo svetovni naslov s Ferrarijem. Prepričan sem, da bomo v prihodnjih letih skupaj uživali v uspešnem obdobju in osrečevali naše navijače,” je dodal petouvrščeni v dirkaškem seštevku v sezoni 2023.

Tudi Carlosu Sainzu se sicer pogodba izteka s koncem sezone 2024 in si želi podaljšanja vsaj za dve sezoni. Italijani naj bi mu sicer ponujali zgolj dodatno eno leto.

Nova sezona se bo začela že konec februarja s prvim treningom, prvič pa bodo rdeče luči ugasnile 2. marca – za VN Bahrajna. Prihodnje leto je na sporedu rekordnih 24 dirk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!