Se obeta ekspresno slovo novinca?

Avtomoto 14. Maj 202310:23 0 komentarjev
Nyck De Vries. Foto: profimedia

Nyck De Vries se na začetku svoje krstne sezone v formuli ena ni proslavil. Njegova najboljša uvrstitev na prvih petih dirkah je 14. mesto. Se lahko zgodi, da bo Nizozemec kmalu preteklost moštva AlphaTauri?

Nyck De Vries je poleg še enega novinca v karavani Američana Logana Saergeanta edini dirkač, ki na prvih petih dirkah še ni osvojil točk. Prvi dve je končal na 14. mestu, dvakrat je odstopil, nazadnje pa je v Miamiju zasedel končno 18. mesto.

De Vries je sicer star že 28 let. Priložnost si je priboril predvsem v lanski sezoni, ko je izkoristil priložnost v dirkalniku Williamsa. Edino dirko je odvozil na VN Italije, ko je “vskočil” na pomoč zaradi bolezni Alexa Albona, in se dobro odrezal. Končal je na devetem mestu.

“Nycku smo dali rumeni karton, ne še rdečega,” je o situaciji povedal Helmut Marko, en izmed glavnih mož Red Bulla, ki ima v svoji lasti tudi moštvo AlphaTauri. Nizozemcu naj bi dal še dve dirki možnosti, da popravi vtis.

V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da v njegov dirkalnik sede Avstralec Daniel Ricciardo, ki je rezervni dirkač Red Bulla. Med kandidati za morebitno zamenjavo sta tudi Liam Lawson in Ayumu Iwasa, dirkača mladinskega pogona rdečih bikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!