Silverstone pred polnimi tribunami?

Avtomoto 24. Feb 202112:18
REUTERS/Bryn Lennon
REUTERS/Bryn Lennon

Stuart Pringle, vodja steze v Silverstonu pravi, da obstaja možnost, da bo dirka za Veliko nagrado Velike Britanije v prvenstvu Formule 1 potekala pred polnimi tribunami.

Po trenutnem razporedu bo dirka za Veliko nagrado Velike Britanije na sporedu 18. julija. To je mesec dni po izteku omejitvenih ukrepov zaradi pandemije koronavirusa, ki jih je načrtoval premier Boris Johnson.

“Možnost, da bodo tribune polne je na mizi. Tribune v Silverstonu niso takšne kot na nogometnih ali teniških tekmah. Naših 70.000 sedežev se razprostira na skorajda petih kilometrih. Imamo veliko prostora, vse je na prostem. Veliko je tudi izhodov in vhodov. Vse je mogoče, a jasno je, da so to še vedno zgolj predpostavke,” je dejal Pringle.

Vstopnice za ta dogodek so šle v prodajo v torek in sicer v trenutku, ko je Vlada Velike Britanije dejala, da bo od 17. maja dalje na športnih prireditvah verjetno dovolila omejeno število gledalcev.

“V Silverstonu si leta 2021 želim čimveč ljudi. To je za nas izjemno pomembno in naredili bomo vse, da bodo tisti, ki bodo prišli maksimalno zaščiteni,” je dejal Pringle.

Komentari

Vaš komentar