Silverstone še desetletje del karavane formule 1

Avtomoto 8. Feb 202416:12 0 komentarjev
.Foto: Guliverimage

Sloviti Silverstone, na katerem dirkači formule 1 nastopajo vse od začetkov leta 1950, bo tudi v prihodnjem desetletju ostal del tega tekmovanja. Vodstvo formule 1 je danes sporočilo, da so podaljšali pogodbo s prireditelji britanske dirke do leta 2034.

Strani sta danes sklenili novo desetletno pogodbo, tako da bodo dirke za VN Velike Britanije na Silverstonu vsaj še do leta 2034.

Nekdanje vojaško letališče, ki so ga po drugi svetovni vojni spremenili v dirkališče in je leta 1950 gostilo sploh prvo dirko formule 1, je gostitelj britanske dirke neprekinjeno že od leta 1987.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je vrednost pogodbe 30 milijonov funtov oziroma 35 milijonov evrov letno. Z današnjo pogodbo so v svetu formule 1 tako tudi končali ugibanja, da bi lahko slovito prizorišče izpadlo iz koledarja dirk v naslednjih sezonah.

“Veseli smo, da lahko sporočimo, da bo britanska dirka ostala v koledarju še deset let. Silverstone je ikonična dirka, je del zgodovine formule 1 in zdaj vstopamo v naše deveto desetletje velikih nagrad,” je sporočil avtomobilski klub British Drivers Racing Club, ki je lastnik dirkališča v Northamptonshiru.

“Ta dolgoročna pogodba kaže na pomen britanske dirke za formulo 1. Lahko pripravimo neverjetno izkušnjo za navijače. Voznikom, še posebej domačim, pa Silverstone predstavlja izjemno dirkaško izkušnjo,” je dodal izvršni direktor dirkališča Stuart Pringle.

Letošnja sezona formule 1 se bo začela 2. marca v Bahrajnu, Silverstone bo na vrsti 7. julija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!