Zimske pripravljalne tekme prvoligašev: kako jim je šlo, kdo je opozoril nase?

Nogomet 8. Feb 202416:00 0 komentarjev
Denis Popović
FOTO: Jure Banfi

Ta konec tedna se po dveh mesecih z 20. krogom začenja drugi del nogometne Prve lige Telemach. Na enem mestu smo zbrali vse prijateljske tekme desetih slovenskih prvoligašev v času priprav na nadaljevanje sezone. Kakšne rezultate so dosegali in kdo so bili njihovi najboljši strelci v pripravljalnem obdobju.

Celje: 3 zmage, 1 remi, 2 poraza

Vodilni slovenski prvoligaš, ki je na dobri poti, da osvoji drugi naslov v zgodovini kluba, si je za tekmece na pripravah izbiral le prvoligaše. Trikrat je zmagal, enkrat remiziral in dvakrat izgubil.

Celjani, ki jih s klopi vodi Damir Krznar, so na šestih tekmah prejeli šest golov, zabili pa so jih devet. Od tega štiri na generalki proti Aluminiju. Na tej tekmi je že v uvodnih 36 minutah vse štiri zadetke dosegel njihov kapetan Denis Popović, ki je s temi štirimi goli postal tudi najboljši celjski strelec pripravljalnega obdobja.

Nobeden od drugih strelcev (David Zec, Gregor Bajde, Egor Prutsev in Marko Dulca) namreč ni dosegel več kot enega zadetka. En gol so si nasprotniki Celja zabili sami.

13. januar:
Dinamo Zagreb (Hrv) – Celje 2:0

16. januar:
Osijek (Hrv) – Celje 0:1

22. januar:
Pogon Szczecin (Pol) – Celje 1:1

26. januar:
Priština (Kos) – Celje 1:3

30. januar:
Austria Lustenau (Avs) – Celje 1:0

4. februar:
Aluminij – Celje 1:4

Kako je Olimpijo na nadaljevanje sezone pripravil Zoran Zeljković? FOTO: Grega Valančič.

Olimpija: 2 zmagi, 1 remi, 3 porazi

Olimpija je pod vodstvom Zorana Zeljkovića, ki je šel skozi prve priprave na ljubljanski klopi, na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah navdušila. Dvakrat je zmagala, hrvaškemu drugoligašu in madžarskemu prvoligašu zabila kar 12 golov, prejela pa nobenega. Potem do zmage ni več prišla.

Prepričljivo je izgubila proti staremu znancu, bolgarskemu prvaku Ludogorcu, klonila tudi proti češkemu prvoligašu Baniku iz Ostrave, remizirala proti srbskemu prvoligašu Novemu Pazarju in v generalki izgubila še proti avstrijskemu drugoligašu.

V odsotnosti odpisanih najboljših strelcev Olimpije v prvem delu sezone Ruija Pedra in Mustafe Nukića je najboljši strelec Ljubljančanov v pripravljalnem obdobju postal komaj 17-letni Aldin Jakupović. Po dva gola so dosegli Diogo Pinto, Admir Bristrić, Nemanja Motika in Raul Florucz, po enega pa Marko Brest, Marko Ristić, Jorge Silva in tudi Mateo Ačimović, komaj 16-letni sin legendarnega nekdanjega reprezentanta Slovenije in zdajšnjega selektorja mlade reprezentance Milenka Ačimovića.

13. januar:
Olimpija – Jarun (Hrv) 8:0 

22. januar:
Debrecen (Mad) – Olimpija 0:4

24. januar:
Olimpija – Ludogorec (Bol) 0:3 

27. januar:
Olimpija – Banik Ostrava (Češ) 2:3

27. januar:
Olimpija – Novi Pazar (Srb) 2:2 

3. februar:
Olimpija – Wolfsberger (Avs) 0:1

Aleksander Radosavljević v Kopru začenja trenersko pot na članski ravni. FOTO: Uroš Skaza

Koper: 2 zmagi, 2 remija, 3 porazov

Koper je pod vodstvom novega trenerja Aleksandra Radosavljevića odigral sedem pripravljalnih tekem, vseh sedem proti prvoligašem.

Premagal je Sarajevo Simona Rožmana v generalki pred nadaljevanjem prvenstva, odpravil pa tudi avstrijskega prvoligaša Tirol. Izgubil je proti poljskemu Zaglebie Lubinu, hrvaškemu Osijeku in članu ruske premierlige Fakelu, remiziral pa s srbsko Kolubaro in na odmevni prijateljski tekmi proti splitskemu Hajduku na Bonifiki.

Skrbi, da so Koprčani na sedmih tekmah dosegli le šest golov. Pod njih se je podpisalo šest različnih strelcev: Gabriel Groznica, Enej Jelenić, Luka Vesner Tičić, Deni Jurić, Wisdom Sule in Petar Petriško.

17. januar:
Koper – Osijek (Hrv) 0:2

17. januar:
Koper – Hajduk Split (Hrv) 1:1

21. januar:
Zaglebie Lubin (Pol) – Koper 2:0

24. januar:
Fakel Voronezh (Rus) – Koper 2:0

27. januar:
Tirol (Avs) – Koper 1:2

2. februar:
Koper – Kolubara (Srb) 2:2

3. februar:
Koper – Sarajevo (BiH) 1:0

Arnel Jakupović
Arnel Jakupović je bil v pripravljalnem obdobju zelo učinkovit. FOTO: Aleš Fevžer

Maribor: 3 zmage, 3 remiji, 1 poraz

Maribor je na sedmih pripravljalnih tekmah doživel le en poraz, prepričljivo je klonil proti poljskemu prvoligašu Lechu Poznanu, in zabeležil po tri zmage in tri remije. Toda premagal je le dva slovenska drugoligaša, Nafto in v generalki Slovensko Bistrico, ter uzbekistanskega prvoligaša Termez Surkhon.

Najbolj odmeven rezultat pripravljalnega obdobja ekipe Anteja Šimundže je remi brez zadetkov proti udeležencu lige prvakov, ukrajinskemu Šahtarju Donecku, remizirali pa so Mariborčani tudi proti slovaškemu prvoligašu Trenčinu in članu bosanske premierlige Tuzli City.

Na šestih tekmah so dosegli devet golov, a od tega šest proti slovenskima drugoligašema, preostale tri pa v mrežo ne preveč kakovostnega tekmeca iz Uzbekistana. S petimi goli je bil z naskokom najbolj učinkovit nogometaš pripravljalnega obdobja Arnel Jakupović, po enega pa so prispevali Josip Iličić, Maks Barišić, Marko Kolar in Luka Uskoković.

16. januar:
Nafta – Maribor 0:3 

22. januar:
Trenčin (Svk) – Maribor 0:0 

25. januar:
Lech Poznan (Pol) – Maribor 3:0 

28. januar:
Šahtar Doneck (Ukr) – Maribor 0:0 

1. februar:
Maribor – Termez Surkhon (Uzb) 3:0 

1. februar:
Tuzla City (BiH) – Maribor 0:0

7. februar:
Maribor – Slovenska Bistrica 3:0

Milan Tučić
Milan Tučić se je iz tujine vrnil v Bravo. FOTO: Aleš Fevžer

Bravo: 2 zmagi, 3 remiji, 1 poraz

Bravo Aleša Arnola se je v pripravljalnem obdobju meril s petimi prvo in enim drugoligašem, prav proti temu pa doživel edini poraz. Premagal ga je avstrijski drugoligaš Ried.

Ljubljančani so do zmag prišli proti ukrajinskemu prvoligašu Rukh Lvivu in avstrijskemu prvoligašu Hartbergu, remizirali pa s hrvaškim prvoligašem Rijeko, avstrijskim prvoligašem Austrio iz Celovca ter v generalki pred nadaljevanjem prvenstva še s Slovanom iz Bratislave.

Šiškarji so na šestih tekmah dosegli sedem golov, njihov najboljši strelec v pripravljalnem obdobju pa je bil povratnik v slovensko ligo Milan Tučić z dvema goloma. Po enega so dosegli Matej Poplatnik, Lan Hribar, Matic Ivanšek, Beno Selan in Jakoslav Stanković.

17. januar:
Rijeka (Hrv) – Bravo 0:0 

20. januar:
Austria Celovec (Avs) – Bravo 1:1 

26. januar:
Ried (Avs) – Bravo 2:1 

30. januar:
Rukh Lviv (Ukr) – Bravo 0:3 

31. januar:
Hartberg (Avs) – Bravo 0:1 

3. februar:
Slovan Bratislava (Svk) – Bravo 1:1

Niko Kasalo
V pripravljalnem odboju je nase opozoril mladi Niko Kasalo. FOTO: Aleš Fevžer

Mura: 2 zmagi, 1 remi, 3 porazi

Mura je pod vodstvom Vladimirja Velezovića v pripravljalnem obdobju zabeležila dve zmagi, proti drugoligašu Slovenski Bistrici v generalki in proti poljskemu prvoligašu Rakow Czestochowi.

Remizirala je z ruskim prvoligašem Arsenal Tuli, izgubila pa proti bosanskemu prvoligašu Veležu iz Mostarja, madžarskemu prvoligašu Kisvrdi in južnoafriškemu prvoligašu TS Galaxyju, ki ji je prizadejal močno klofuto. Premagal jo je kar s 5:1.

Na petih tekmah je Mura dosegla šest golov, pod katere se je podpisalo šest strelcev. Najbolj učinkovit nogometaš Prekmurcev v pripravljalnem obdobju je z dvema zadetkoma postal 18-letni vezist Niko Kasalo, po en gol pa so prispevali Borna Proleta, Ben Cottrell, Nikola Jovićević in sveži prišlek iz Celja Julien Lamy.

20. januar:
Mura – Velež Mostar (BiH) 1:2  

22. januar:
Mura – Kisvarda (Mad) 1:3 

24. januar:
Rakow Czestochowa (Pol) – Mura 0:1  

26. januar:
Mura – TS Galaxy (JAR) 1:5 

28. januar:
Arsenal Tula (Rus) – Mura 0:0  

3. februar:
Mura – Slovenska Bistrica 2:0 

nogomet nk domžale luka topalović
17-letni Luka Topalović je nase opozoril tudi v času priprav. FOTO: Filip Barbalić

Domžale: 3 zmage, 2 remija, 2 poraza

Domžale so pod vodstvom Dušana Kosića na sedmih pripravljalnih tekmah zbrale tri zmage, dva remija in dva poraza. Premagale so ukrajinskega prvoligaša Rukh Lviv, srbskega prvoligaša Javor in avstrijskega prvoligaša Hartberg. Izgubile so proti avstrijskemu prvoligašu Austrii iz Celovca, poljskemu prvoligašu Slasku iz Vroclava, remizirale pa proti avstrijskemu drugoligašu Loebnu in v generalki pred nadaljevanjem prvenstva s slovenskim drugoligašem Grosupljem.

Domžalčani so na sedmih prijateljskih tekmah dosegli kar 14 golov, a niti en nogometaš ni dosegel več kot dva. Dvakrat so zadeli Filip Stuparević, Luka Topalović, Benjamin Markuš in Edvin Krupić, po enkrat pa Danijel Šturm, Jošt Pišek, Nick Perc, Jošt Pišek, Dario Kolobarić in Mario Krstovski. En gol so si nasprotniki Domžal zabili sami.

13. januar:
Austria Celovec (Avs) – Domžale 3:2 

20. januar:
Domžale – Loeben (Avs) 0:0 

23. januar:
Slask Vroclav (Pol)  – Domžale 2:0 

26. januar:
Rukh Lviv (Ukr) – Domžale 2:3 

27. januar:
Domžale – Javor (Srb) 3:1 

3. februar:
Domžale – Hartberg (Avs) 5:3 

3. februar:
Domžale – Brinje 1:1 

Robert Pevnik bo v drugem delu sezone lovil obstanek. FOTO: Aleš Fevžer.

Aluminij: 2 zmagi, 4 porazi

Aluminij Roberta Pevnika je odigral šest pripravljalnih tekem. Premagal je slovenskega drugoligaša Rudar iz Velenja in makedonskega prvoligaša Makedonijo GP. Izgubil je proti hrvaškima prvoligašema Hajduk Splitu in Rudešu, bosanskemu prvoligašu Sarajevu in za konec v generalki doživel še visok poraz proti trenutno vodilnemu slovenskemu prvoligašu Celju.

Kidričani so na šestih tekmah dosegli sedem golov. Z dvema goloma je njihov najboljši strelec pripravljalnega obdobja postal Žan Baskera, Bamba Susso, Gal Gorenak, Tin Martić, Gašper Jovan in Marko Brkljača pa so se med strelci znašli po enkrat.

9. januar:
Aluminij – Hajduk Split (Hrv) 0:3

15. januar:
Aluminij – Rudar Velenje 3:0

20. januar:
Aluminij – Rudeš (Hrv) 2:3

24. januar:
Aluminij – Sarajevo (BiH) 0:3

27. januar:
Aluminij – Makedonija GP (Mak) 1:0

4. februar:
Aluminij – Celje 1:4

Brazilec Caio Cruz se je v pripravljalnem obdobju zelo izkazal. FOTO: Aleš Fevžer.

Radomlje: 5 zmag, 3 porazi

Trener Radomelj Oliver Bogatinov je z rezultati v pripravljalnem obdobju lahko zadovoljen, na osmih tekmah je zbral pet zmag. Radomljani so premagali hrvaškega prvoligaša Istro, hrvaškega drugoligaša Orijent, prvoligaša Makedonijo GP, srbskega drugoligaša Tekstilac Odžaci in slovenskega drugoligaša Primorje iz Ajdovščine. Izgubili so s trenutno vodilnim hrvaškim prvoligašem Rijeko, srbskim drugoligašem Radničkim iz Beograda, precej veliko zaušnico pa so dobili s strani slovenskega drugoligaša iz Grosupelj.

Radomlje so na osmih tekmah dosegle 15 golov. Najboljši strelec je bil Brazilec Caio Da Cruz s štirimi goli. Tri je dosegel Madžid Šošić, po dva Stjepan Davidović in prišlek iz Olimpije Nemanja Gavrić, po enega pa Rok Ljutić, Dejan Vokić, Ivan Krolo in Sandi Nuhanović, ki je medtem že zapustil klub in odšel v Muro.

9. januar:
Rijeka (Hrv) – Radomlje 2:0

19. januar:
Orijent (Hrv) – Radomlje 1:3

20. januar:
Istra (Hrv)  – Radomlje 1:2

23. januar:
Makedonija GP – Radomlje 0:2

27. januar:
Brinje Grosuplje – Radomlje 4:2

30. januar:
Radomlje – Tekstilac Odžaci (Srb) 3:0

31. januar:
Radomlje – Radnički Beograd (Srb) 0:1

3. februar:
Primorje – Radomlje 0:3

Oskar Drobne je lahko zadovoljen z zamenjavo, ki jo je dobil za Nejca Gradišarja. FOTO: Jure Banfi

Rogaška: 4 zmage, 1 remi, 1 poraz

Trenutno zadnjeuvrščeni slovenski prvoligaš, na klopi katerega sedi Oskar Drobne, je v pripravljalnem obdobju navdušil. Na šestih tekmah je doživel le en poraz, še tega proti serijskemu hrvaškemu prvaku in rednemu udeležencu lige prvakov Dinamo Zagrebu, ki se mu je zelo dobro upiral. Slatničani so premagali hrvaškega prvoligaša Rudeš ter tri srbske drugoligaše Tekstilac Odžaci, Radnik Beograd in v generalki še Kolubaro. Remizirali so z bolgarskim drugoligašem Bdin Vidinom.

Na šestih tekmah je Rogaška dosegla 15 golov, kar osem jih je prispeval novinec, ki bo v napadu zamenjal Nejca Gradišarja (pred prestopom na Madžarsko je za Rogaško v času priprav zabil dva gola), 25-letni Hrvat Patrik Mijić. Po enkrat so se med strelce vpisali Alen Korošec, Thalisson Charles, Žan Flis, Cene Kitek in Jamajčan Shakeone Satchwell.

6. januar:
Dinamo Zagreb (Hrv) – Rogaška 1:0

12. januar:
Rudeš (Hrv) – Rogaška 1:3 

20. januar:
Bdin Vidin (Bol) – Rogaška 0:0 

24. januar:
Tekstilac Odžaci (Srb) – Rogaška 1:4 

27. januar:
Rogaška – Radnički Beograd 3:2

3. februar:
Rogaška – Kolubara (Srb) 5:1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!