Gajser tudi v Franciji med najboljšimi

Avtomoto 20. Avg 202218:07
Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser, ki si je že pred koncem sezone zagotovil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, je v kvalifikacijah predzadnje postaje v francoskem St. Jean d'Angelyju končal na drugem mestu. Ugnal ga je le domačin Romain Febvre.

Tim Gajser je prejšnji teden na Finskem predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka za leto 2022 in postavil piko na i sezoni, v kateri je prevladoval in je bilo le vprašanje časa, kdaj bo tudi v praksi potrdil veliko prednost v skupnem seštevku.

Švicar Jeremy Seewer, ki je imel edini še možnosti, da bi prehitel Slovenca, dve dirki pred koncem zaostaja 104 točke.

Danes je bil v kvalifikacijah najboljši Romain Febvre, lani drugi v SP, ki je letos dolgo okreval po poškodbi. S tretjega izhodišča pa bo nedeljsko dirko začel Seewer.

V razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar danes imel deveti dosežek, le mesto za Belgijcem Jagom Geertsom, vodilnim v SP s 676 točkami. Na prvem mestu je kvalifikacije končal njegov najbližji tekmec v SP, domačin Tom Vialle (661 točk), za njim sta bila še en Francoz Thibault Benistant in Belgijec Liam Everts.

Prva vožnja elitnega razreda MXGP se bo v nedeljo začela ob 14.15, druga ob 17.10, v MX2 pa bosta vožnji na sporedu uro prej.

Komentari

Vaš komentar