Gajser z odličnim nastavkom za dirko v Indoneziji

Avtomoto 6. Jul 202411:56 0 komentarjev
Motocross World Championship, WM, Weltmeisterschaft Round 11-MXGP of West Nusa Tenggara-30 Giugno 2024-MXGP Class-Tim Ga
FOTO: Guliverimage

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku začel z drugim startnim izhodiščem. V današnjih kvalifikacijah razreda MXGP ga je premagal le Nizozemec Jeffrey Herlings.

V Lomboku je ta konec tedna na vrsti druga dirka SP v dobrem tednu na tem prizorišču. Na prvi v nedeljo je bil Tim Gajser četrti, a je zadržal naskok v seštevku sezone, ki je pred današnjimi kvalifikacijami znašal 22 točk.

Zdaj je prednost večja za dve, svetovni prvak Španec Jorge Prado je namreč danes kvalifikacije opravil slabše kot Gajser in bil četrti, tako da se je v seštevku zaostanek povečal (564-540). Herlings je tretji s 507 točkami.

Med Gajserjem in Pradom je kvalifikacije končal še Nizozemec Calvin Vlaandern, peti je bil Švicar Jeremy Seewer.

Foto: Samo Vidic / Red Bull Content Pool

Drugi slovenski predstavnik v elitni konkurenci Jan Pancar je bil enajsti in tako za eno mesto zgrešil točko, v kvalifikacijah jih dobi najboljša deseterica. V Indoneziji je sicer konkurenca precej razredčena, saj v razredu MXGP nastopa le 16 dirkačev.

Pancar je v seštevku sezone ostal na 15. mestu s 140 točkami.

Prva vožnja dirke za VN Lomboka v razredu MXGP bo v nedeljo ob 7.15 po slovenskem času, druga pa ob 10.10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!