Hamilton: Naslov? Težko bo, a ne bežim od boja

Avtomoto 16. Jul. 20219:18
Delite:
Lewis Hamilton
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton meni, da njegove možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka niso najboljše.

Lewis Hamilton v skupnem seštevku za Maxom Verstappnom zaostaja 32 točk, potem ko je dirkač Red Bulla dobil štiri od zadnjih petih dirk.

“O temu sanjam, k temu stremim. Neverjetno sem motiviran. Toda zelo težko bo,” je Hamilton odgovoril na vprašanje o boju za naslov.

Red Bull je praktično nedosegljiv

“Red Bull je praktično nedosegljiv, toda delamo vse, kar je v naši moči, da bi se jim približali. Ko se pojavi izziv, se z njim soočim. Nikoli nisem bežal od boja. Ko se je sezona začela in ko smo videli, da nas bo Red Bull izzval, je bilo vznemerljivo. Ne bo konec sveta, če ne osvojimo naslova, toda naredili bomo vse, kar je v naši moči, da ga vseeno osvojimo,” Britanec ostaja optimističen.

V Silverstonu s številnimi izboljšavami

Aktualni svetovni prvak je pred domačo dirko v Silverstonu napovedal nekatere izboljšave na svojem dirkalniku. “Veliko je sprememb na dirkalniku, toda ne govorimo o velikih izboljšavah. Naporno smo delali v zadnjem času, nadejam se, da bomo s povratkom na stezo, ki nam odgovarja, prišli do boljših rezultatov in da bo borba z Red Bullom bolj negotova,” je dodal Hamilton.

Celotno dogajanje iz Otoka lahko od danes naprej spremljate v živo na programih Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar