Horner: Ne verjamem, da Mercedes ne bo ničesar menjal

Avtomoto 28. Jun 202112:29
Verstappen Horner
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Christian Horner, prvi človek Red Bulla, ne verjame besedam Tota Wolffa, alfi in omgei Mercedesa, "da Mercedes ne bo ničesar menjal na svojem bolidu za leto 2021".

Po zmagi Maxa Verstapnna na VN Štajerske ima Red Bull v primerjavi z Mercedesem 40 točk prednosti v boju za naslov med konstruktorji, medtem ko ima Nizozemec v posamični konkurenci 18 točk več od aktualnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Hamilton želi izboljšave na bolidu, da bi se lahko enakopravno boril z Red Bullom. V tem primeru ne bi bilo še nič izgubljenega, saj je do konca 15 dirk. A Toto Wolff je dejal, da pri Mercedesu ne načrtujejo nobenih sprememb, temveč, da se bodo v celoti posvetili ravoju dirkalnika za sezono 2022.

“Mercedes ima svoje težave, mi pa gledamo na svoje delo. Izkušnje iz preteklosti me učijo, da Toto govori eno, dela pa drugo. Ne verjamem v zgodbo, da ne bodo spremenili niti ene komponente na svojem dirkalniku,” je dejal Horner.

Čeprav se sezona za Red Bull ravzija popolno, Horner opozarja, da je še prezgodaj čas za proslavljanje. “Nismo imeli boljšega začetka od leta 2013. Povezali smo štiri zmage, toda še ničesar nismo osvojili. Moramo spustiti glave in nadaljevati z delom. Sedaj nas čaka druga dirka v Avstriji na isti progi. Morda bodo drugačne okoliščine, vreme. Vsemu se moramo prilagoditi in poskušati nadaljevati zmagoviti niz,” poudarja Horner.

Drugo dirko iz Avstrije, kot vse treninge in kvalifikacije, od petka naprej spremljajte v živo na programih Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar