Horner: V Red Bullu ne vidim prostora za Hamiltona

Lewis Hamilton
Foto: Guliver Image

Šef Red Bulla Christian Horner meni, da prihod sedemkratnega svetovnega prvaka in dirkača Mercedesea Lewisa Hamilton v avstrijsko ekipo ni realen.

Christian Horner je na vprašanje v zvezi z Lewisom Hamiltonom odgovarjal, potem ko je šef Mercedesa Toto Wolff izjavil, da bi razumel željo Lewisa Hamiltona po spremembi delovnega okolja, v kolikor pri nemškem gigantu ne bi našli načina, da se znova redno borijo za zmage.

“Uspehi Lewisa – v tem pogledu se nihče ne more kosati z njim. Vseeno smo mi srečeni, ker našo dirkaško postavo sestavljata Max Verstappen in Sergio Perez. Zelo sta predana ne samo letošnji, temveč tudi naslednji sezoni. Ne vidim, kako bi lahko naredili prostor za Hamiltona v naši ekipi,” je dejal Horner in dodal: “Prepričan sem, da bo Mercedes rešil težave, s katerimi se sooča, ne smemo jih še odpisati v tekoči sezoni.”

Red Bull je po uvodnih dveh dirkah vodilni v seštevku konstruktorjev s 87 točkami, medtem ko je Mercedes trenutno tretji z 38 točkami, kolikor jih ima tudi drugi Aston Martin.

Naslednji dirkaški vikend bo na sporedu od 31. marca do 2. aprila, ko se bo najhitrejši oktanski cirkus ustavil v Avstraliji. Celotno dogajanje iz “dežele tam spodaj” spremljajte v živo na programih Sportkluba.