Leclerc poskrbel za optimizem italijanskih navijačev

Avtomoto 17. Maj 202418:29 0 komentarjev
Charles Leclerc
Foto: Profimedia

Monačan Charles Leclerc je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih pred Veliko nagrado Emilije Romanje v Imoli. Ferrari je na prvo evropsko dirko sezone pripeljal močno posodobljen dirkalnik.

Charles Leclerc je bil najhitrejši že dopoldne, ko se je štoparica zaustavila pri 1:16,990. Popoldne je hiter krog odpeljal še dobro sekundo hitreje in vpisal čas 1:15,906. Na prvem treningu se mu je najbolj približal George Russell z Mercedesom (+0,104), medtem ko je na drugem drugo mesto zasedel Oscar Piastri z McLarnom (+0,192).

Treningi seveda, kot zagotovo že veste, še zdaleč niso garancija za prava razmerja moči, a Monačan je brez dvoma poskrbel, da so se apetiti domačih navijačev ob stezi v Imoli pred nadaljevanjem akcije pošteno povečali.

Pri aktualnih prvakih in vodilnem moštvu sezone uvodni dan na prvem evropskem prizorišču ni potekal po načrtih. Red Bull je na obeh treningih odpeljal nekaj krogov manj od konkurentov. Skrb vzbujajoč je bil predvsem predčasen skok Maxa Vertappna iz dirkalnika na popoldanskem treningu, po katerem je bilo mogoče vodjo ekipe Christiana Hornerja videti v globokem pogovoru s Helmutom Markom.

Dodati je potrebno, da so v Imolo številne posodobitve dirkalnikov pripeljala vsa moštva, kot je to vsakoletna navada ob vrnitvi karavane v Evropo. Avstrijci so morda imeli zgolj nekaj več težav pri preizkušanju novega materiala. Verstappen je sicer na prvem treningu za Leclercom zaostal 0,25 sekunde, na drugem pa 0,54 sekunde.

O novem paketu Ferrarija se je sicer v dneh pred akcijo v Imoli precej govorilo, šef ekipe Federic Vasseur pa je že v Miamiju povedal, da pričakuje konkurenčnejši boj z Red Bullom.

V soboto bo ob 12.30 na sporedu še tretji trening, ob 16.00 sledijo kvalifikacije. Dirka bo v nedeljo ob 15. uri. Vso akcijo si oglejte na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!