Marquez: Nemčija? Prva dirka brez fizičnih omejitev

Avtomoto 18. Jun. 202113:29
Delite:
Marc Marquez
Jan Woitas/picture-alliance/dpa/AP Images

Dirkač Honde Marc Marquez verjame, da bo dirka za VN Nemčija prva v letu 2021, na kateri bo lahko nastopil brez najmanjše fizične omejitve.

Osemkratni svetovni prvak se je letos vrnil na progo, potem ko je lansko sezono izpustil zaradi težav z desno roko.

Morda se bom prihajajoči vikend boljše počutil. Nadejam se, da ne bo fizičnih omejitev, ker so samo trije ovinki v desno stran. Lahko torej rečem, da bo to prvi vikend, v katerem ne bom imel takšnih težav. Prperičan sem, da se bom počutil boljše, kot na drugih progah. Videli bomo, do kje bom prišel,” je dejal Marc Marquez, ki je dobil prvi prosti trening na Sachsenringu.

Španec poudarja, da je zadovoljen z izplenom testiranja v Barceloni. “To je bilo pomembno za Hondo in mene. Prvič sem vozil brez kamer, brez pritiska, nisem bil odvisen od štoparice… Resnica je, da sem bil naslednje dni povsem uničen, toda kljub temu sem lahko vozil. To pomeni, da je moje telo boljše pripravljeno,” je dodal Marquez.

Španec v preteklosti v Nemčiji ni imel prave konkurence, saj je nanizal deset zaporednih zmag, prihajajoči konec tedna pa bo nastopil z retro čelado. “Vznemirjen sem zaradi tega. Želel sem se pokloniti dirkačem iz 70-ih in 80-ih let.”

Komentari

Vaš komentar