Marquez: Rossi in jaz nisva enaka

Avtomoto 29. Maj. 20218:47
Delite:
Marc Marquez Valentino Rossi
GEPAxpictures/xMaticxKlansek

Marc Marquez je pred VN Italije govoril o primerjavi z Valentinom Rossijem, za katerim zaostaja samo še en naslov svetovnega prvaka. Španec je izrazil občudovanje do njegovega odnosa, vendar izpostavil, da se vendarle močno razlikujeta.

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi že šesto leto ni niti blizu vrha MotoGP prvenstva. Kljub temu ne namerava končati karieri, medtem ko je Marc Marquez do določene mere v podobnem položaju, saj prav tako ni v najboljši formi, vendar zaradi poškodbe, ki se mu vleče že od leta 2020. Marquez vseeno ima resno željo, da se vrne na vrh, med njim in Rossijem pa vidi še eno veliko razliko.

“Njegov odnos je vreden občudovanja, po vsem, kar je dosegel, on še vedno želi dirkati, toda midva imava drugačno mentaliteto. Ko se ne bom mogel boriti za zmago, bom prenehal. Nisem narejen, da se borim za 15. mesto,” je Marquez dejal za italijanski Sky.

Osemkratni svetovni prvak ne načrtuje konca kariere po hudi poškodbi, še težjem okrevanju, a tudi novem padcu, ki se mu je pripetil na Portugalskem. “Mislim, da bom stari Marquez, če tega ne bi mislil, ne bi dirkal. Dirkanje v MotoGP je sijajno, toda če želim voziti motor, to lahko delam tudi doma. Tukaj sem, ker hočem zmagovati. Tukaj sem, ker mislim, da se lahko vrnem tja, kjer sem bil pred tem, ne da končam deveti,” je dodal Marquez.

Glavna favorita za naslov sta po mnenju Španca Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia.

Komentari

Vaš komentar