McLaren in Mercedes še podaljšala sodelovanje

Avtomoto 24. Nov 202311:10 0 komentarjev
Norris Russell
Foto: Profimedia

Nemški avtomobilski proizvajalec Mercedes bo do vključno leta 2030 še naprej oskrboval britansko dirkalno ekipo formule ena McLaren z motorji. Podjetji sta danes ob robu finala sezone svetovnega prvenstva v Abu Dabiju napovedali podaljšanje sodelovanja.

McLaren je od leta 1994 do 2014 vozil z Mercedesovimi motorji, nato pa sta ekipi partnerstvo vnovič sklenili leta 2021. Od leta 2026 bo v vrhunskem razredu motošporta začela veljati reforma pravil, ki bo močno vplivala na pogonske enote – še več fokusa bo na električni moči motorjev. Tudi v luči prihajajočih sprememb sta ekipi že predčasno sklenili nov dogovor.

“Mercedes Benz je bil vedno odličen in zanesljiv partner McLarna v formuli ena. Podaljšanje sodelovanja nam daje samozavest, da gremo v pravo smer, tudi pred novo ero F1 z napovedanimi spremembami. Skupaj smo bili uspešno že pred časom, tako kot v zadnjih treh letih. Veselimo se nadaljnjih uspehov in naslednjih borb s tovarniško ekipo Mercedesa v ospredju našega športa,” je ob najavi dejal šef McLarna Zak Brown.

“Imamo polno zaupanje v Mercedes in naš odnos z njimi. Na naši poti nazaj proti vrhu so nas podpirali, prav varnost in stabilnost, ki jo to partnerstvo prinaša, pa je ključno za naš napredek. Radi bi se jim zahvalili za vsa leta sodelovanja, veselimo se naslednjih let,” pa je dodal vodja moštva iz Wokinga Andrea Stella.

“Temelj naše motošportne strategije je, da sodelujemo z močnimi kupci našega pogonskega sklopa. To ima številne prednosti: imamo odlično primerjalno konkurenco, naše tehnično učenje je pospešeno, nasploh pa se krepi delovanje Mercedes-Benza v formuli ena. McLaren je bil težek, a pošten nasprotnik od leta 2021, še posebej v drugi polovici te sezone. Njihove odlične predstave so dober pokazatelj, kako pomembno je enakopravno in transparentno dobavljanje motorjev in drugih sklopov v našem športu, če želimo doseči, da bi se vseh deset moštev borilo za stopničke,” pa je dejal glavni mož Mercedesa Toto Wolff.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!