Mick Schumacher dobil sedež za prihodnjo sezono

Avtomoto 22. Nov 202315:52 0 komentarjev
Mick Schumacher
Mick Schumacher, foto: Profimedia

Avtomobilski dirkač Mick Schumacher, sin slavnega Michaela Schumacherja, se bo v naslednji sezoni preizkušal na vzdržljivostnih dirkah svetovnega prvenstva (WEC).

Mick Schumacher se je pridružil ekipi Alpine Hypercar, pri tem pa bo vseeno tudi obdržal službo pri Mercedesu, poroča dpa. Mick je sezono 2023 preživel kot rezervni voznik nemškega moštva, potem ko Haas po dveh sezonah z njim ni podaljšal sodelovanja.

Alpine bo njegova prva zaposlitev zunaj enosedežnih dirkalnikov z odprto kabino. “Začenjam novo poglavje z Alpino v WEC kategoriji. Vozil bom v zaprti kabini in s pokritimi pnevmatikami, kar je zame velika priložnost, da dodatno izpopolnim svoje sposobnosti. Letos sem zelo pogrešal dirkanje, to počnem že od otroštva, težko je bilo le opazovati druge. Vzdržljivostne dirke so nov izziv, prepričan sem, da bomo skupaj delili odlične trenutke,” je po podpisu dejal Mick.

24-letni sin sedemkratnega prvaka formule ena Michaela Schumacherja. Svetovno vzdržljivostno prvenstvo vključuje tudi prestižno dirko 24 ur Le Mansa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!